Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/04/2024 | 00:27 h
previsio
 
 
25/04/2024 | 00:27 h

Un desplegament d'iniciatives contra la COVID-19 fa de Palafolls un dels pobles més actius envers la lluita contra el virus

3 d'abril de 2020


El volum de material que s'està generant des del municipi ja ha transcendit fora de les pròpies fonteres de Palafolls


Ahir es va fer entrega de 200 davantals (150 de plàstic d’hivernacle i 50 de plàstic de producció) a l'Hospital de Calella que han estat confeccionats en dos dies per les cosidores voluntàries de Palafolls. Amb un gruix de 140 voluntaris actius i tot el personal de l’ajuntament, coordinats amb la policia municipal, les iniciatives que s'estan emprenent transcendeixen fora de les fronteres del municipi.

Palafolls compta amb un gran equip actiu de voluntaris, coordinats des de l’Ajuntament, units en la lluita contra el coronavirus. Es tracta d'unes 140 persones entre les quals es troben: una vuitantena de cosidores, diverses rentadores de màscares, transportistes i un equip tècnic format per professionals que elaboren patrons, tallen el material i assessoren sobre la confecció d'equips de protecció a nivell sanitari.

Producció:


Gràcies a les iniciatives de voluntariat ja s'han fabricat més de 5000 mascaretes i s'espera arribar fins a les 25000 unitats. També s'han confeccionat centenars de davantals plàstics de protecció i bates integrals de quiròfan per assortir hospitals i residències, entre altres. A més, s'han recollit i entregat diverses màscares d'snorkel a diversos hospitals.


El material fabricat a Palafolls comença a arribar als principals hospitals del territori i, alhora que s'espera poder arribar a proporcionar en breu mascaretes a tots els ciutadans del municipi.


Altres iniciatives:


Entre les iniciatives per pal·liar la transmissió del virus, l'Ajuntament de Palafolls ha adquirit quatre màquines d'ozó que gestiona la policia local amb l'objectiu de coordinar tasques de desinfecció a comerços i espais on conflueixen col·lectius en risc com residències de gent gran o el centre Pinya de Rosa.

Tanmateix s'han reorganitzat els serveis municipals mitjançant la reassignació de tasques per part del personal laboral i s'han posat a l'abast de tota la població tres línies d'atenció telefònica: OAC 937 620 043, ajuda i voluntaris 673 283 130 i confecció de mascaretes 674 264 927. D'altra banda, des de la regidoria de Gent Gran es continua obrint ràtios i fent seguiment de totes les persones majors de cinquanta anys. Alhora, s'han iniciat programes de col·laboració veïnal conjuntament amb urbanitzacions i associacions de veïns.


Una allau de solidaritat:


El consistori destaca una gran implicació per part de la ciutadania i agraeix la gran acollida envers les iniciatives proposades. El projecte, que va néixer mitjançant petites mesures col·laboratives, està demostrant ser molt efectiu i de gran ajuda a l'hora de proporcionar cobertura als equips de sanitaris i altres professionals de la zona.

Cal destacar que aquest projecte de poble s’alimenta tant de l’onada de solidaritat encapçalada pel voluntariat, com dels ciutadans/es que es queden a casa evitant més contagis, com els que treballen a primera línia mantenint actius tots els serveis essencials del municipi. Per aquest motiu, l'Ajuntament agraeix encaridament la tasca a tota la ciutadania.Número de visites
1432
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43