Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
21/07/2024 | 16:22 h
previsio
 
 
21/07/2024 | 16:22 h

Joventut


Susanna Pla i Capdevila


Tècnic/a de la regidoria


Albert Muñoz RossellCal demanar hora prèviament937652553munozral@palafolls.catLínies bàsiques d'actuació de la Regidoria de Joventut

 

El servei de joventut té per missió detectar necessitats, orientar polítiques transversals per a joves i actuar directament amb els joves donant suport, dinamitzant, assessorant i posant a l'abast recursos i serveis per tal de donar-los eines que facilitin les condicions necessàries perquè puguin desenvolupar el seu propi projecte de vida en igualtat d'oportunitats, autonomia i capacitat crítica.

Les línies bàsiques d'actuació de la regidoria de joventut són:

  • En l'àmbit de la formació, informació i assessorament: augmentar les opcions i facilitar els recursos necessaris perquè els joves de Palafolls puguin accedir a una informació i orientació adequades en matèria de formació, habitatge, ocupació i salut.
  • En l'àmbit de la cohesió social: augmentar la interrelació entre els joves del municipi
  • En l'àmbit de la cultura participativa: augmentar i promoure canals de participació juvenil i aconseguir la col·laboració i implicació dels joves en la presa de decisions en matèria de polítiques de joventut al municipi.
  • En l'àmbit d'educació i cultura: augmentar les iniciatives culturals i de lleure alternatives a les de la societat de consum i les actuacions destinades al foment de la formació i la cultura gestionades conjuntament pels joves i el servei de joventut.Punt d'informació desplaçat al centre d'educació secundària (PIDCES):

Setmanalment l'àrea de joventut es deplaça a l'INS Font del Ferro amb la finalitat de fer una aproximació al joves per tal de facilitar informació que pugui ser del seu interés de manera proper i fàcil. Servei de caràcter personalitzat que cerca donar resposta al màxim nombre possible de joves del municipi. 

 

Assessorament personalitzat per a joves:

Aques servei consta d'una atenció personalitzada atenent als dubtes o peticions d'informacions concretes que cada jove pugui tenir: habitatge, formació, lleure, salut, ocupació, etc. 

 

Sala d'ordinadors:

Espai per poder fer els deures, treballs en grup, etc. Es disposa de set ordinadors amb connexió a Internet, dels quals els adolescents i joves en poden fer ús durant un temps limitat. L'edifici també disposa de servei d'impressió i connexió wifi.

 

Punt de trobada:

El local jove de Can Batlle compta amb un espai d'oci juvenil d'ús lliure amb servei de bar que actualment disposa d'un billar, dos futbolins, una taula de ping-pong, PS3, projector, jocs de taula, etc. Aquest espai està pensat per facilitar la interrelació entre els joves. 

 

Tallers i cursos: 

Anualment l'area de Joventut oferta cursos i tallers pensats per completar la formació dels joves, així com respondre a les seves inquietuds pel que fa a adquirir coneixements concrets com poden ser de tècnic de so, de monitor de lleure, de capoeira, etc. Cal consultar l'agenda d'activitats mensual per conèixer l'oferta formativa en curs. 

 

Concurs Mosca de música jove de Palafolls:

Anualment l'àrea de joventut convoca el mes de juny de l'any en curs aquest concurs amb l'objectiu de promocionar músics joves de la població i rodalies per tal d'afavorir la creació musical i fomentar les actuacions en directe. 

 

Bucs d'assaig:

El local jove de Can Batlle compta amb dos bucs d'assaig insonoritzats. Cadascun d'ells diposa d'equip de so complet i bateria a disposició dels usuaris. Per beneficiar-se d'aquest servei s'ha d'estar donat d'alta prèvia sol·licitud a l'equip tècnic de joventut. Un cop validada la petició el servei també inclou espai d'emmagatzematge de material musical i la possibilitat de llogar el material propi de l'àrea. 

 

Cessió i lloguer d'equipaments: 

La cessió i lloguer d'equipaments municipals és un servei gestionat des de la regidoria responsable dels equipaments susceptibles de ser sol·licitats i que s'especifiquen a les ordenances fiscals que regulen la seva sol·licitud, entre ells l'equipament de Can Batlle. 

 

Alterfesta:

Coordinació de la festa jove inclosa dins els actes de la Festa Major que engloba: contractació de concerts, logística de barraques de les entitas del poble, etc.

 

Activitats puntuals:

Fruit dels suggeriments dels joves, l'àrea de joventut dóna forma a una seguit d'activitas puntuals l'objectiu de les quals és donar resposta a les inquietuds d'oci i lúdiques dels usuaris del servei. Són un exemple la disco jove, el concurs de ràdio per a joves, torneig de futbol sala,  etc. 

 

Barrakes Festa Major:

L'Ajuntament cada any en el marc de la Festa Major, dona l'opció a entitats del poble a participar en les barrakes. Anualment es presentan les bases per tal que les entitats interessades poguin sol·licitar-les, el tràmit es presencial.

 Can Batlle - Local de JovesNúmero de visites
14422
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43