Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/02/2024 | 13:12 h
previsio
 
 
22/02/2024 | 13:12 h

Servei Dinem Plegats al Respir


SERVEI DE MENJADOR Dinem Plegats

 

El servei de menjador municipal atèn a persones grans que precisen una atenció especialitzada, persones amb algun tipus de dependència que els dificulta la tasca de preparar i administrar l’àpat, persones que necessiten d’una supervisió en l’àpat tant pel que fa a la dieta com en la presa de medicació, persones que precisen d’un recorzament durant l’hora de l’àpat degut a una situació de dificultat ; ja siguin de salut, econòmica, familiar i/o socials. Persones que viuen soles i volen dinar acompanyades.

Que inclou

L’espai de menjador del servei de respir inclou:

-      Rebuda i acomodació dels usuaris

-      Atenció personalitzada de l’usuari en tota la franja horària

-      Higiene abans i desprès de dinar, inclosa l’higiene bucal

-      Administració de medicació diària en cas necessari

-      Administració d’aliments i/o control de d’ingesta.

-      Control de dieta: es facilitarà calendari mensual amb el menú detallat (aliments, valor energètic, i valor nutritiu dels aliments que es consumeixi diàriament).

-      Entreteniment i descans.

 

Qui dona servei

Els menús són confeccionats per una empresa de catering i servits per treballadores familiars.

Els menús són elaborats en funció de les necessitats dietètiques pròpies de l’edat dels usuaris del servei i supervisats per professionals de l’Àrea Bàsica de salut. Es procura una alimentació variada. 

L’àpat arriba al servei de forma diària i en calent, és a dir, a punt per posar al plat i menjar. 

 

Qui hi pot accedir

Persones grans que per comoditat, necessitat de companyia i/o d’altres motius vulguin dinar acompanyats.

 

L’edat mínima de la persona sol·licitant dels serveis s’estableix als 65 anys. No obstant, aquest requisit no s’exigirà quan el perfil de l’estat de necessitat de la persona faci necessari el Server a la vista d’informes mèdic i social, i sempre que no existeixi un Server específic més adient, existeixin places vacants i no hi hagi en aquell moment demanda d’accés al centre de persones majors de 65 anys.

En cas que els servei no disposi de places lliures, tindran preferència en la llista d’espera les persones que reunint els requisits sol.licitats, estiguin empadronades al municipi.

Cost i forma de pagament

Consultar taxes de l’ordenança municipal preus del menú Persones grans que per comoditat, necessitat de companyia i/o d’altres motius vulguin dinar acompanyats.Per realitzar la comanda de l’àpat, cal trucar al telèfon: 93.765.28.99 (de 9 a 17.30h)L’horari del servei de menjador és de 13:30 a 15:30 de dilluns a divendres a excepció dels dies festius assenyalats al calendari municipal de l’any en curs.
L’àpat es servirà a les 14:00 hores a la sala petita del Servei de Respir. Edifici Casal d’AvisServei RespirMas Pinell, S/N937652899Casal de jubilats i pensionistesNúmero de visites
2489
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43