Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/03/2024 | 07:31 h
PLA d'ACTUACIÓ MUNICIPAL (PAM) 2019-2023
previsio
 
 
19/03/2024 | 07:31 h
Inici >

Presentació. Què és el PAM?

 

El Pla d’Actuació Municipal és una eina de guia que té la intenció de regir les actuacions prioritàries i la planificació de l’activitat del govern municipal.

 

Aquest document és una declaració d’intencions de l’equip de govern actual amb l’objectiu d’aconseguir un municipi cohesionat, de tothom i per tothom, on les persones estiguin al centre de les polítiques realitzades des del consistori.

 

Per assolir-ho, aquest PAM s’organitza en tres grans àrees funcionals; la d’Organització Interna, la dels Serveis a les Persones i la dels Serveis Territorials amb l’objectiu de poder donar resposta a tots els reptes que sorgeixen en aquests diferents escenaris.

 

Finalment, i com a conseqüència del que s’ha comentat, el PAM no conté totes les accions que es realitzaran durant un mandat sinó que recull únicament aquelles que es consideren estratègiques.

 

 

Descarrega'l 

 

 

PAM Portada

 

 

El PAM, el full de ruta del Govern i un compromís amb la ciutadania

 

Un Pla d’Actuació Municipal representa una doble expressió dels objectius d’un equip de govern. Una primera, de caire intern, que cerca organitzar-se i planificar l’acció de govern durant els quatre anys de mandat rebut per la ciutadania i, una segona eminentment externa, que expressa el compromís públic amb aquelles propostes i accions recollides al programa electoral i, per tant, una eina pública de rendició de comptes amb la ciutadania.

 

L’activitat d’un ajuntament genera un alt nivell d’imprevistos en el seu dia a dia, situacions la majoria de les quals no són d’alta complexitat o sensiblement greus, però sí que exigeixen una resposta immediata per evitar problemes posteriors. L’acumulació, així com l’enorme diversitat d’aquestes situacions, arrosseguen a l’organització a una dinàmica d’acció-reacció que l’allunya dels objectius estratègics propis de l’acció de govern amb criteri.

 

Alhora, molt més freqüentment del que ens pensaríem, es tendeix a menystenir la complexitat de la gestió administrativa inherent a una administració pública local. Respostes i accions que poden semblar absolutament evidents per la ciutadania en general són, a l’hora de dur-les a terme, molt més complexes (i lentes) del que l’equip de govern (així com la gent que treballa a l’ajuntament) desitjaria.  

 

El PAM no només ha de permetre lluitar contra aquesta circumstància sinó que, a poder ser, ha de facilitar trobar la manera que la solució d’aquest conjunt d’accions periòdiques vagi molt més enllà de la més que sovint aplicada política de pedaços.

Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43