Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
06/04/2020 | 20:45 h
Regidories
previsio
 
 
06/04/2020 | 20:45 h

Promoció econòmica i consum


Aleix Freixa Ferrer


Tècnic de la regidoria


Sílvia González/Mari Parra tècniques d'OcupacióDilluns a divendres de 9 h a 14 h
Cal demanar hora prèviament

Prèvia cita, es realitzaran entrevistes ocupacionals i assessorament a emprenedors/res per les tardes. Cal contactar directament per reservar hora.937620043 ext 201plf.ocupacio@palafolls.cat/ plf.promocioeconomica@palafolls.catLínies bàsiques d'actuació

La regidoria de Promoció Econòmica atén les necessitats de les persones i les empreses de la nostra població. Les persones que busquen feina, ja sigui per que estan a l'atur o bé perquè volen una millora de feina, poden consultar els serveis que s'ofereixen com és l'ajuda en la cerca d'ofertes de feina, consells per millorar el currículum vitae i altres eines que es poden utilitzar per trobar feina o millorar la situació laboral actual com és conèixer models de cartes de presentació, models d'entrevistes, adreces de les webs de feina més interessants, empreses de selecció i treball temporal del Maresme i la Selva, accés gratuït a al xarxa per a la recerca de feina, creació de comptes de correu electrònic, premsa especialitzada en l'àmbit laboral, etc...

Les persones interessades en muntar el seu propi negoci compten amb el servei d´autoempresa on se'ls informarà i orientarà sobre totes les ajudes existents actualment, avantatges que donen les institucions públiques per tal de poder establir-te pel teu compte.

Els empresaris de la zona, també trobaran a l'àrea de promoció econòmica un servei gratuït de selecció de personal, un lloc on informar-se sobre les ajudes existents i un espai on poder realitzar cursos de formació contínua que puguin ser interessants per a la seva empresa.

 Club de feina:

El club de feina es compon de sessions monogràfiques de dues hores, relatives als diferents aspectes i/o coneixements que intervenen a l'hora de trobar feina.

 

Calendari laboral: 

Per a la seva consulta, l'àrea publica a principis d'anys el calendari laboral en el qual s'especifiquen segons les lleis vigents els festius d'obligat tancament per al teixit comercial, el període de rebaixes, les festivitats locals anuals, etc. 

 

Fires d'artesania, objectes de segona mà o temàtiques:

Conjuntament amb l'àrea de Cultura i l'Associació de Comerciants i Empresaris s'organitzen anualment fins a vuit fires amb el desig de promoure el comerç del municipi i el fet ciutadà. Actualment se celebren les amb tres edicions anuals la fira d'artesania i la fira d'intercanvi i oportunitats Palafolls Totcanvi i amb una edició anual La Plaça: la fira medieval de Palafolls i La nit d'oracles: fira de Sant Joan de Palafolls. Les dates de celebració es poden consultar a l'edició mensual de l'Agenda d'Activitats mensual. 

 

Autoempresa: 

És el nom que rep el servei de Punt d'Informació i Orientació a nous Emprenedors que es dóna des de l'Àrea de Promoció Econòmica. Aquest servei s'ofereix als emprenedors del municipi i conta d'assessorament, informació, orientació i ajut a totes aquelles persones que vulguin crear una empresa.


Orientació laboral i ocupacional:

Servei adreçat a persones i empreses que es trobin o no en situació d'atur i vulguin rebre orientació sobre la seva projecció laboral, perfils més demanats pels empresaris de la zona , sortides professionals al municipi i la comarca, capacitacions professionals, etc...


Cursos de formació:

S'adrecen a tota aquella gent que estigui interesada en realitzar cursos de formació, ja sigui per gent aturada o en actiu. Pero orientar-los en les diferents ofertes de cursos que poden realitzar segons requeriments. 

 

Suport al teixit empresarial i/o comercial: 

  • Informació general relativa al teixit empresarial.
  • Informació i/o orientació en matèria de la legislació aplicable al teixit empresarial.
  • Formació contínua per treballadors en actiu.
  • Assessorament laboral i gestió d'ofertes de treball, preselecció de candidats.
  • Informació i cerca sobre ajuts i subvencions per al foment del teixit empresarial.
  • Assistència tècnica en aspectes empresarials en general, etc.

 

Borsa de treball:

Totes aquelles persones que es troben en situació de recerca de feina o bé treballen, però volen millorar la seva situació laboral actual, poden formar part de la borsa de treball municipal. Per tal de formar part de la borsa de treball municipal, cal realitzar primerament una entrevista ocupacional. Un cop realitzada aquesta, la persona sol·licitant ja és usuària de la Borsa de Treball.

Tots els usuaris de la Borsa podrà accedir a totes aquelles ofertes de feina que es gestionen des d'aquest servei municipal i rebre informació i orientació de com presentar-s'hi. Així mateix, a la Borsa de treball municipal també trobaran l'oferta pública d'ocupació de la Comarca, les ofertes de feina del Servei d'Ocupació de Catalunya de les comarques del Maresme i la Selva, ofertes de feina dels portals web més destacats, premsa especialitzada per a la recerca de feina, etc...

 

Emprenedoria: 

Aquest servei s'adreça a les persones que desitgen posar un negoci propi al municipi. Els tècnics de l'àrea ofereixen informació sobre el teixit empresarial local del sector que és objecte del possible negoci, així com també donen suport en la consulta de la legislació vigent aplicable, etc. 

 

Mercat de venda no sedentària: 

Palafolls celebra cada dissabte al matí a la Plaça Valls d'Ax el seu mercat de venda no sedentària. Es tracta d'un mercat de petit format i especialitzat en productes de la terra i de primera necessitat. 

 Punt d'informacióNúmero de visites
7602
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043