Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
28/01/2023 | 08:51 h
previsio
 
 
28/01/2023 | 08:51 h

Oques Grasses serà el grup estrella de la Festa Major 2019

30 de juliol de 2019


El govern presenta el cartell i la programació de la Festa Major de Palafolls 2019


Presentació Festa Major 2019El grup estrella de gènere reggae català Oques Grasses serà el gran protagonista de la jornada del Pregó de Festa Major de Palafolls, i donarà el tret de sortida al conjunt de concerts que s'han preparat des de l'AlterFesta durant els dies de Festa Major, del 5 al 9 de setembre. Uns dies abans però, la ciutadania podrà gaudir de les activitats previstes durant les jornades prèvies, el diumenge 1 i el dimarts 3 de setembre.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, la regidora de Cultura, Susanna Pla i el tècnic de joventut, Albert Muñoz, han destapat aquest migdia el cartell de la Festa Major 2019 i també el de l'Alterfesta, desvetllant doncs, les principals incògnites que encuriosien a tothom aquestes darreres setmanes. Tant el cartell de la Festa Major com el de l’AlterFesta són obra de joves palafollencs que han col·laborat de manera altruista en la seva elaboració. Tal com ha apuntat l’alcalde de Palafolls, a partir de l’any vinent els cartells s’elaboraran a través d’un procés participatiu.

 

Al marge del grup Oques Grasses, la regidora de la Cultura ha explicat tot el seguit de novetats que s’introduiran en aquesta festa, entre les quals s’hi compta "una carpa de 600m2 a la pista exterior del Palauet per donar cobertura als actes que s’hi organitzin indiferentment de les inclemències meteorològiques”.

 

Una de les grans novetats del programa d'aquest any, que en els pròxims dies es podrà consultar, és l'AlterFesta Kids, una jornada de diversió pensada especialment per als més petits i per al públic familiar, que tindrà lloc a la Plaça Joaquim Ruyra el dilluns 9 de setembre, i inclourà tallers a càrrec de Circ Petit i un concert familiar a càrrec del grup Pop per Xics.

 

Les colles de cultura popular, les barraques, l'ofici solemne i els sopars a la fresca a la plaça Valls d'Ax on els pobles agermanats amb Palafolls tornen a proposar un tast dels menjars de la seva terra, no faltaran a la cita. Tampoc hi faltarà la coincidència amb la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, que farà de colofó de la Festa Major aprofitant l'avinentesa. Enguany la hissada de la Senyera tindrà lloc a la Plaça Joaquim Ruyra, en un acte que serà accessible a tothom i estarà amenitzat per les sardanes de la Cobla Palafolls.

 

Pla ha aprofitat per demanar a tota la ciutadania un exercici de conscienciació ecològica: “consum Responsable i Respecte”. La primera tinent d’alcalde ha agraït “la col·laboració de tothom i en especial als treballadors municipals que s’esforcen perquè el resultat sigui tot un èxit”. Des de l’ajuntament s’aposta perquè la Festa Major representi uns dies de trobada de tots els palafollencs i palafollenques on puguin compartir a les places i carrers dels municipis grans estones d’alegria, gresca i xerinola.

 

Punt Lila

 

L'Ajuntament estrenarà per primera vegada un Punt Lila durant els concerts joves de l'AlterFesta. Des del govern es fa una aposta molt clara perquè Palafolls sigui un municipi lliure de masclisme, i és per això que s'han dedicat esforços a tenir un espai dedicat a la informació i la prevenció d'actituds sexistes en actes festius, multitudinaris o sensibles, amb la voluntat de fer pedagogia entre el jovent. El Punt Lila neix de la dinamització amb el Local Jove de Can Batlle, després de diverses jornades formació i es podrà visitar durant totes les nits de barraques amb concerts.

 

Pots consultar la roda de premsa completa al canal de Facebook LiveNúmero de visites
4243
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043