Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
21/04/2021 | 08:33 h
Notícies
previsio
 
 
21/04/2021 | 08:33 h

L'Àrea de Promoció econòmica impulsa des de L'OMIC diferents tallers de sensibilització a la ciutadania en matèria de consum responsable.

25 de febrer de 2020


El pròxim dijous dia 27 de febrer, a les 10:30h, amb una durada prevista d'una hora i mitja tindrà lloc el primer taller de sensibilització a la ciutadania en matèria de consum responsable, que es farà aquest any 2020 gestionats per l'àrea de Promoció econòmica i Consum de l'Ajuntament de Palafolls i promoguts per la Diputació de Barcelona.


L'oferta consisteix a realitzar diferents activitats de sensibilització en matèria de consum responsable al municipi. El primer, que començarà aquest dijous està adreçat a persones amb diversitat funcional i s'anomena "Tots som consumidors, i què?", i estarà impartit per tècnics de Servei de Suport a les polítiques de Consum de Diputació de Barcelona.

L'objectiu principal és el d'informar/reforçar al col·lectiu destinatari sobre els seus drets i deures bàsics quan actuen com a consumidors, despertant en ells la necessitat d'utilitzar els mecanismes de protecció que les administracions han posat al seu abast.

El taller es realitzarà en una única sessió dividida en 3 blocs, el primer bloc serà una introducció al món del consum, el segon bloc l'espai/aula es convertirà en una botiga on els assistents adquiriran el rol de consumidors i faran un simulacre d'adquisició de producte, i el 3r bloc es basarà en un torn obert on els participaran manifestaran les possibles irregularitats que hagin detectat durant la compra. Aquest torn obert donarà pas a un aclariment dels seus drets com a consumidors i a una presentació de les possibles vies de reclamació tot girant entorn d'un debat del tot enriquidor pels participants.

Els destinataris d'aquest primer taller és el col·lectiu de majors de 18 anys amb trastorn mental i clínicament estables integrat en un servei d'inclusió sociocomunitari, i la impartició del taller, amb un nombre màxim de 25 assistents, serà a la Fundació del Molí d'en Puigvert, C) Gorg del Molí d'en Puigvert 1 de Palafolls, però també estan previstos propers tallers, articles, activitats relacionats amb el consum responsable que l'àrea de Promoció econòmica i consum conjuntament amb l'àrea de Servei de Suport a les Polítiques de Consum de Diputació de Barcelona anirà anunciant al llarg de l'any.Número de visites
493
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043