Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/04/2021 | 04:42 h
Notícies
previsio
 
 
23/04/2021 | 04:42 h

El voluntariat en lluita per la COVID19, un èxit a Palafolls

27 de març de 2020


El consistori fa un balanç molt positiu del projecte que ja compta amb gairebé una quarantena de persones prestant ajuda diària als col·lectius més vulnerables.


Arran de la crisi sanitària produïda per la propagació del virus SarsCov2, l'ajuntament de Palafolls va activar una bossa de voluntaris que va tenir una gran acollida. Un projecte que en pocs dies ja compta amb 38 persones que s'encarreguen de prestar servei diari a tots els usuaris que es troben en situació de risc davant la Covid19.

El dia a dia del voluntari

L'organització dels voluntaris es duu a terme majoritàriament de forma telefònica amb trucades individualitzades on es parla amb cada voluntari i se li explica quina persona se li assigna i quines necessitats té, amb el suport puntual d'eines de missatgeria instantània on es posen informacions de tipus més general. Així els participants tenen un paper bastant actiu, tant en el desenvolupament de les activitats, com en l'organització d'aquestes.

A més dels equips de protecció i les indicacions necessàries, els voluntaris tenen assignats un o més usuaris, que són sempre els mateixos, per tal de minimitzar el risc de contagi en ambdues direccions.

Les tasques més habituals que els voluntaris estan duent a terme pel nostre municipi tenen a veure amb l'atenció en tasques puntuals com anar a la farmàcia o a comprar, repartir targetes moneder, passejar mascotes o llençar les escombraries.

Pel que fa als coordinadors de l'activitat, destaquen un alt grau de consciència social i d'implicació comunitària entre els voluntaris, alhora que agraeixen la dedicació prestada.

Els que reben l'ajuda

Per la seva banda el col·lectiu en risc va ser seleccionat entre les persones que varen trucar al telèfon d'assistència i un llistat elaborat per serveis socials. Els usuaris d'aquest servei agraeixen l'ajuda rebuda per part dels voluntaris, ja que no només els repercuteix en viure la situació amb més comoditat, sinó que també els fa sentir més tranquils i segurs.

L'Ajuntament de Palafolls agraeix encaridament la tasca de totes aquelles persones que han decidit fer un pas endavant, tot assumint els riscos que pot comportar, en un moment en què esdevé imprescindible ajudar a la gent més vulnerable del municipi. Tanmateix recorda que el telèfon per rebre ajuda o fer-se voluntari segueix actiu, atenent peticions al 673 283 130.

equip_protecció_voluntaris.jpeg
Fotografia: Equip de protecció, informació i acreditació del voluntariat.Número de visites
625
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043