Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
28/01/2023 | 09:41 h
previsio
 
 
28/01/2023 | 09:41 h

Les obres del camí de la Ginesta a dos mesos de finalitzar

14 d'agost de 2020


El consistori preveu la reobertura al trànsit d'aquest tram pel pròxim octubre


Les actuacions realitzades al camí de la Ginesta formen part dels treballs del Pla Especial Urbanístic d'Infraestructures Comuns de la Zona Industrial Nord que té com a objectiu normalitzar la situació urbanística de la zona respecte a la xarxa elèctrica, l'aigua i el clavegueram. Aquestes actuacions, a la vegada, serviran per renovar tota la zona viària malmesa mitjançant el reasfaltat del camí per a millorar les condicions viàries i de seguretat en aquest perímetre.

L'endarreriment dels treballs

Les afectacions produïdes pel temporal Glòria i la crisi sanitària per l'avenç de la Covid-19 han estat factors decisius a l'hora d'impedir l'avanç del projecte, però també han aparegut d'altres imprevistos com el descobriment de canonades d'aigua i gas en àrees sensibles que no hi constaven en la zona d'actuació.

L'evolució del projecte

En aquests moments ja estan enllestides la major part de les conduccions previstes, el pas del rec del viver i la primera capa d'asfalt; però encara resta pendent la finalització d'un nou dipòsit d'aigua de 1000m³, just darrere del preexistent, i el pas del rec corresponent al rec del molí.

Pel que fa al camí de la Ginesta, la finalització d'aquest últim pas del rec del molí, produirà l'aixecament i inhabilitació de tota la part no asfaltada, impossibilitant el pas físic de vehicles per tot el tram afectat a partir del Setembre.

La perillositat del tram

L'ajuntament vol incidir en què, tot i el mal ús detectat per part d’alguns vehicles, aquest espai és un tram actiu en obres; per tant, la circulació es troba restringida (sota perill de sanció) per a l'ús exclusiu d'usuaris amb activitat agrícola a les proximitats.

Tot i haver-hi establert les mesures de seguretat necessàries, el camí compta amb una via reduïda i no asfaltada, sotracs, baixa visibilitat i el pas de canonades properes d'aigua i gas a vista. Per aquest motiu, el consistori demana la col·laboració ciutadana per evitar la circulació en aquest punt i recorda que s'ha d'utilitzar el camí d'accés alternatiu per l'N-II de Tordera.

WhatsApp Image 2020-08-14 at 15.16.18.jpegNúmero de visites
839
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043