Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/09/2023 | 01:01 h
previsio
 
 
23/09/2023 | 01:01 h

Què ha costat l'edició especial de la Festa Major 2020?

4 de novembre de 2020


Les àrees de Cultura, Joventut i Transparència han estat treballant per desgranar la xifra total de 105.556,42€ que ens ha deixat el 'Gràcies Palafolls'


L'arribada de la Covid-19 tant a Palafolls com al país i a la resta del món ha alterat la vida quotidiana de tothom. Tanmateix, l'Ajuntament de Palafolls, amb el lideratge de la regidoria de Cultura va decidir explorar totes les opcions que permetia la normativa vigent i les múltiples restriccions, per tirar endavant una edició especial de la Festa Major que s'ha anomenat 'Gràcies Palafolls'.

Un cop tancada del tot l'edició, des de l'Àrea de Transparència s'ha treballat colze a colze amb Cultura i Joventut per poder desgranar el cost final d'aquesta Festa Major, que enguany ascendeix a 105.556,42€, una quantitat pràcticament idèntica a la de l'any passat. El resultat final, tal com es va fer lal 2019, és tot un seguit de documentació gràfica que es posa a disposició de la ciutadania perquè pugui conèixer el detall de tot. La regidora de Cultura, Susanna Pla, ha volgut posar èmfasi en "la implicació i el treball transversal de totes les àrees de l'Ajuntament per tal de poder tirar endavant una Festa Major diferent, superant totes les dificultats que ens posava la pandèmia".

Què ha costat el global de la Festa Major?

El cost total de l’edició especial ‘Gràcies Palafolls 2020’ ha estat de 105.556,42€. Des de l’Ajuntament s’ha dividit aquesta quantitat total en set aspectes: les actuacions musicals, l’espectacle de foc, el documental ‘Gràcies a tu’ emès durant el pregó, la cartelleria i tota la publicitat, la xocolatada, el càtering i els diversos serveis associats a l’operativitat de la Festa Major. Tot això és el que queda reflectit en el següent gràfic.


gràfic 3 fm.png
 
Cost Total #GràciesPLF: 105.556,42€ 
Cost Total #FMPalafolls19: 102.076,13€ 

La programació dels concerts de ‘Gràcies Palafolls’, un treball artesanal i quirúrgic

Les xifres adscrites a la programació de concerts es divideixen en dues àrees de treball: per una banda, la programació i contractació estricta dels grups musicals, que ascendeix a una xifra de 60.384,58€. Per altra banda, el cost de la sonorització d’aquests esdeveniments, que representa un cost total de 12.110,41€.

Des de l’Àrea de Cultura s’ha realitzat un treball absolutament quirúrgic per poder oferir un cartell de qualitat, que es situés el més a prop possible de les expectatives de la ciutadania. Això ha requerit redoblar esforços per poder aconseguir els preus més competitius possibles en un procés de negociació amb cada grup dels que han vingut. És per això que s’ha considerat més adient, per no perjudicar contractacions futures, presentar les xifres en tants percentuals, i no en números absoluts.

El resultat final a nivell de contractació ha estat un cartell musical molt potent i a l’alçada de la capacitat d’una ciutat gran, malgrat la singularitat de la situació d’enguany i la mida de Palafolls. Tal com també han reconegut les entitats del municipi en la trobada de valoració de la Festa Major, Palafolls va poder comptar amb una gamma de concerts ben diversa que es va haver d’adaptar a la circumstància que el públic no podia aixecar-se de la cadira. Roba Estesa, el Pot Petit i l’Orquestra Selvatana han estat els més ben valorats per la ciutadania.

Pel que fa als costos, les actuacions de les dues grans orquestres, la Selvatana i la Montgrins, han estat les que han tingut un major cost econòmic, acumulant el 29,05% del cost total dels concerts. Cal remarcar que en cas de concerts com ara el de Roba Estesa (19,03%), que va donar per inaugurada la Festa Major, el cost ja inclou la sonorització.

Pel que fa a la sonorització dels espais, enguany la Festa Major ha estrenat una zona de concerts a la plaça Valls d’Ax. El cost de la sonorització d’aquest espai s’ha sumat a la de l’espai de Poppi i a les especificitats que requeria la programació del concert del Pot Petit.

% FM concerts costos

 

La publicitat, un element clau en el context de pandèmia

 

‘Gràcies Palafolls’ ha innovat en alguns aspectes a nivell comunicatiu, com ha estat la difusió dels programes i totes les novetats a través d’un canal de Telegram específic només per la Festa Major, a banda dels canals habituals de l’ajuntament (web i xarxes socials) i Ràdio Palafolls. La dificultat d’enguany ha estat la impossibilitat d’editar el programa en paper i fer-lo arribar a les cases. És per això que més que mai s’ha optat per reforçar la comunicació digital i la cartelleria. El pressupost ha dedicat una petita part a editar alguns programes en paper específics per a la gent gran.

 

grafic 1 fm.png

 

 

La resta de despeses, desglossades

 

Hi ha tot un seguit de serveis associats a l’organització de la Festa Major que són imprescindibles per a fer-la realitat. El pressupost de ‘Gràcies Palafolls’ ha contemplat d’aquesta manera despeses per cobrir aspectes com la seguretat, els lavabos, les carpes, l’ambulància, assegurances, tanques; i també altres qüestions com l’organització del Punt Lila o la Carpa a Poppi.

 grafic 2 fm.pngNúmero de visites
720
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43