Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/09/2021 | 10:57 h
previsio
 
 
19/09/2021 | 10:57 h

Palafolls inicia dimarts la vacunació a persones amb gran dependència

22 de febrer de 2021


Els col·lectius a vacunar seran els majors de 80 anys que tenen reconeguda una gran dependència, persones dependents que reben atenció domiciliària i els cuidadors principals. A Palafolls la vacuna s’administrarà als centres de primària


A partir d’aquest pròxim dimarts equips d’infermeria de les tres àrees bàsiques de salut (ABS), entre les que es troba Palafolls, iniciaran la vacunació a persones amb gran dependència de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

 

Administraran la vacuna contra la Covid-19 a les persones majors de 80 anys no residents a centres geriàtrics i que tenen reconeguda una gran dependència, fet que implica que hagin de tenir intenses mesures de suport; persones dependents que reben atenció domiciliària i els cuidadors principals d’aquests dos col·lectius.

 

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna i un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per la vacunació als diferents centres d’atenció primària. En el cas de Palafolls la vacuna s'administrarà al consultori local de Palafolls.

 

Les vacunes tenen unes condicions de conservació i manipulació especials, i un cop preparades les dosis s’han d’administrar en un curt marge de temps. Per això, la vacunació es portarà a terme majoritàriament als punts vacunals corresponents i només es contempla el desplaçament dels professionals d’infermeria en el domicili quan la persona estigui absolutament impedida per poder arribar al centre.

 

Les persones considerades grans dependents rebran la vacuna de Pfizer/BioNTech, que s’administra amb dues dosis i entre la primera i la segona han de passar 21 dies. A partir de la primera dosi, el cos ja comença a immunitzar-se contra la COVID-19, però en cal una segona  per arribar al màxim grau d’immunitat. En el cas de Pfizer després de la segona dosi, el grau d’eficàcia arriba al 95%.

 

Tots els punts de vacunació estaran degudament senyalitzats amb cartelleria i serà necessari seguir en tot moment les indicacions del personal sanitari, així com també les recomanacions sanitàries de respectar la distància, rentar-se les mans a l’entrar i sortir de la zona de vacunació i portar posada la mascareta, sempre que no hi hagi una contraindicació per part dels facultatius. Així mateix i posteriorment a la vacunació cada persona haurà de restar en observació  10 minuts per descartar una reacció adversa immediata.Número de visites
294
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043