Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
12/05/2021 | 15:32 h
Notícies
previsio
 
 
12/05/2021 | 15:32 h

L'Ajuntament posa en valor les treballadores municipals aquest 8 M

8 de març de 2021


Enguany la lectura del manifest tindrà lloc a Can Florenci a les 18 hores, i també en directe a través dels canals de Ràdio Palafolls


Un 8 de Març de 1857, un grup de dones obreres nord-americanes van alçar la veu per reclamar els seus drets laborals, que s'estaven vulnerant. Es dedicaven al món del tèxtil i aquell acte de rebel·lia els va costar 129 morts.

Sense saber-ho van marcar un precedent, i des de llavors les dones cada 8 de Març reivindiquen els seus drets, per avançar cap a una societat més justa i igualitària.

 

Aquest 8 de Març l'Ajuntament de Palafolls ha volgut dignificar les treballadores municipals; entenent que són protagonistes i essencials tots i cadascun dels dies de l'any. Des de les administratives, a les dones que formen part dels cossos de seguretat, a les educadores, a les bidells, a les representants polítiques, les cuidadores i del sector de la neteja o a les dones de la brigada municipal. Totes i cada una d'elles són essencials i cal que en fem un reconeixement durant tot l'any

 

Per això s'ha dut a terme una iniciativa per visibilitzar els diversos perfils femenins del municipi a través de missatges a les mascaretes, que es podrà seguir durant el dia d'avui per les xarxes socials de l'Ajuntament de Palafolls. En aquest sentit, des del consistori s'anima a fer extensiva aquesta iniciativa a tot el municipi.

 

Lectura del Manifest


Enguany la lectura del manifest tindrà lloc a Can Florenci a les 18 hores, aquest també es podrà seguir de forma virtual a través dels canals de Ràdio Palafolls; adaptant així la jornada reivindicativa a l'excepcionalitat actual.

A aquesta activitat l'ha precedit un cap de setmana reivindicatiu on, gràcies a l'àrea d'igualtat així com el suport de l'àrea de joventut, s'ha pogut gaudir de l'estrena del curmetratge RESSONA, d'Acció Feminista Palafolls, i un seguit d'actuacions musicals i teatrals per reflexionar en el marc del feminisme.

 

Juntes, combatives i fins a la igualtat!Número de visites
272
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043