Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/09/2023 | 23:32 h
previsio
 
 
25/09/2023 | 23:32 h

Neix el projecte local d'extraescolars comunitàries

6 d'octubre de 2021


Les AFAs han presentat les propostes d'activitats aquesta setmana i es divideixen en tres àmbits: el cultural i social, l'esportiu i el de noves tecnologies (STEAM)


El projecte local d'Extraescolars Comunitàries neix aquest curs escolar 2021-2022 a Palafolls de la mà de les AFAs de l'escola Les Ferreries i l'escola Mas Prats amb la col·laboració i el suport d'ambdós centres educatius i l'Ajuntament. L'objectiu de la proposta és fer més eficients els espais dels centres educatius i ampliar l'oferta tant en l'àmbit quantitatiu com qualitatiu. Concretament, a partir d'ara els alumnes de totes dues escoles podran inscriure's a qualsevol de les activitats extraescolars indistintament d'on es realitzin.


Aquest canvi de mirada té com a finalitat dur a la pràctica petites parts que han de conformar el projecte de jornada continuada d'àmbit municipal que les famílies i els centres educatius van emplaçar al consistori a treballar de manera conjunta i col·laborativa.

Les activitats extraescolars són aquelles que no tenen continguts propis de les activitats lectives ni de les activitats complementàries i que a Palafolls són planificades, programades i desenvolupades per part de les associacions de mares i pares d'alumnes.

L'objectiu de les extraescolars comunitàries és garantir l'equitat i la diversitat entre els infants en els temps 'fora escola', facilitar la conciliació familiar i alhora donar l'oportunitat a què les entitats del municipi ofereixin les seves propostes en l'àmbit del lleure educatiu i esportiu.

Pel que fa a la proposta per aquest curs escolar hi ha tres categories diferenciades:
- L'esportiva que es reforça amb l'afegitó de les disciplines de taekwondo no competitiu i al gimnàstica rítmica i que continua proposant el karate i el patinatge.
- Les culturals que inclou la proposta dels jocs dramàtics a banda del ball o les manualitats
- Les tecnològiques que innova amb la robòtica
- I les de reforç escolar amb la llengua anglesa i el suport de deures

L'horari de les activitats extraescolars serà de 16:30 h a 17:45 h/18 h segons cada inscripció, i s'iniciaran a partir del 18 d'octubre.Número de visites
539
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43