Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
28/01/2023 | 09:20 h
previsio
 
 
28/01/2023 | 09:20 h

L’Ajuntament aplica un recàrrec a l’IBI a 16 habitatges desocupats

10 de gener de 2022


La mesura vol propiciar que els grans tenidors posin els habitatges buits en lloguer


 

Ara fa dos anys l’ordenança fiscal corresponent a l’Impost de Bens Immobles al nostre municipi va incorporar un recàrrec del 50% de l’import de l’IBI per aquells habitatges que estiguin almenys dos anys buits.

 

La mesura grava aquest impost, el més important que recapta l’Ajuntament, a aquells immobles que estan tancats amb la intenció que els propietaris, bàsicament grans tenidors com entitats financeres, els acabin incorporant al parc d’habitatges de lloguer o de compra de Palafolls i ajudar així, a alleugerir el dèficit de disponibilitat d’immobles al nostre municipi.

 

                                          44049453-O.jpg

 

L’Ajuntament de Palafolls ha treballat en els últims mesos, conjuntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per localitzar aquests immobles buits i comprovar la situació de cada un d’aquests habitatges.

 

Fruit d’aquest treball s’han identificat 16 habitatges als que se’ls aplicarà un recàrrec del 50% de l’impost de l’IBI per aquest any. Tots aquests immobles són propietat de bancs i de fons voltors.

 

Queden fora d’aquest recàrrec de l’impost de l’IBI, aquells habitatges que estiguin ocupats de forma il·legal.

El consistori continua la tasca per identificar immobles buits des de fa més de dos anys, sobretot de grans tenidors, de cara als propers exercicis.Número de visites
590
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043