Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/03/2023 | 11:44 h
previsio
 
 
20/03/2023 | 11:44 h

Una desena de voluntaris ajuden a classificar i a empaquetar l’ajuda al poble ucraïnès

3 de març de 2022


A principis d’aquesta setmana s’endegava una campanya solidària de recollida de productes de primera necessitat per donar suport als ciutadans ucraïnesos que viuen des de fa una setmana la guerra per la invasió russa


En aquests primers dies, molts ciutadans de Palafolls, però també de les poblacions veïnes com Blanes, Tordera o Malgrat, s’han acostat als punts de recollida de productes per donar la seva aportació solidària.

Tant és així que s’ha hagut d’habilitar el teatre municipal com a centre logístic on, a partir d’avui, un grup de voluntaris s’encarregaran de classificar les aportacions i empaquetar-les degudament per fer-les arribar tant al poble d’Ucraïna, com també als ciutadans que han fugit de les bombes refugiant-se a d’altres països propers com Polònia.

Per ajudar en aquesta recollida, l’Ajuntament, que coordina les tasques, ha activat la borsa de voluntaris que es va crear fa dos anys arran de l’esclat de la crisi del coronavirus. De tota manera, qualsevol persona que vulgui ajudar en aquestes tasques logístiques pot adreçar-se al teatre municipal, on rebran la informació necessària, o trucar al telèfon 674 26 49 27.

Aquest matí, una desena de voluntaris i voluntàries ja ha ajudat a les tasques logístiques al teatre i d’altres ja han demanat informació.

Una de les tasques principals serà classificar la roba aportada, dels medicaments, i de tot el material aportat.

Precisament l’organització explica que ja s’ha aportat molta roba, pel que demana a la ciutadania que es centri amb la resta de material humanitari que es recull, especialment, productes higiènics (sabó, compreses, bolquers...) o sanitaris (medicaments, gases, guants...).

Justament, i per ajudar a les aportacions solidàries, les tres farmàcies de Palafolls (Farmàcia Moner, Farmàcia Polo i Farmacia Myriam), amb l’impuls de Ràdio Palafolls, han ideat  lots de productes sanitaris especialment pensats en les necessitats d’Ucraïna, a preus de 5€ i 10€. Qui vulgui els pot adquirir a qualsevol d’aquests establiments farmacèutics.

En clar rebuig a la situació actual a Ucraïna, però també a la resta de conflictes armats, la façana de l’Ajuntament de Palafolls llueix des de dimarts, una gran pancarta amb el lema “No a la Guerra”.

 Número de visites
423
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43