Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
30/05/2023 | 12:17 h
previsio
 
 
30/05/2023 | 12:17 h

Palafolls tanca la recollida d’ajuda amb prop de 6.500 kg de material humanitari

10 de març de 2022


El conflicte bèl·lic a Ucraïna ha despertat una onada de solidaritat arreu, també a Palafolls.


Des dels primers dies de la guerra els palafollencs i palafollenques s’han mobilitzat per recollir material humanitari per ajudar al poble ucraïnès.

 

En una primera crida es va aportar gran quantitat de material sanitari i higiènic, roba i aliments.

 

Tant és així que la setmana passada ja va sortir un primer carregament amb una seixantena de caixes de roba d’abric i mantes amb destí al magatzem de material humanitari coordinat per la comunitat ucraïnesa a Barcelona.

 

La resta de la roba aportada s’ha destinat al magatzem de la Coordinadora

Protecció Civil de Catalunya a Sant Fost de Campsentelles. En concret s’hi ha destinat unes 140 caixes de roba infantil, mitjons, mantes, roba d’abric.

 

Aquest dimecres al migdia, un altre camió fletat des de Palafolls, ha carregat un palet de medicaments amb 28 caixes de medicines varies i 5 palets més de menjar de llarga caducitat tant per adults com per infants.

 

Aquest material va directament al magatzem que la Creu Roja té a Polònia, des d’on es fa arribar a l’ajuda a les regions ucraïneses de Kyiv, Jarkov i Sami.

 

                                   IMG_5284.JPG

 

Encara hi ha pendent un altra enviament a la Creu Roja de Polònia de 5 palets més amb bolquers, aliments bàsics i conserves, que sortiran aquest divendres amb un altre camió.

 

En total entorn als 6.500kg d’ajut humanitari que ha anat o anirà cap a Ucraïna i que ha estat amb aportacions de ciutadans de Palafolls i de les poblacions veïnes i que un grapat de voluntaris ha triat, classificat i empaquetat per facilitar el seu enviament.

 

L’Esplai El Pas, l’Institut de Palafolls, membres de l’Ajuntament i desenes de voluntaris han ajudat a aquesta tasca logística.

 

       da9007d1-7c93-4d76-994e-07ec86bc2410.JPG

 

Amb aquests enviaments, i a l’espera de possibles noves necessitats del poble ucraïnès, tanquem la recollida d’ajuda humanitària en els punts de Palafolls.

 

Una altra vegada els ciutadans de Palafolls han demostrat la seva solidaritat i s’ha mobilitzat en favor dels damnificats d’aquesta guerra.

 

En el cas que calgui reactivar alguna acció solidària coordinada des del consistori, ho farem de nou públic a través dels canals habituals.

 

 Número de visites
624
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43