Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/09/2023 | 12:41 h
previsio
 
 
22/09/2023 | 12:41 h

La Diputació de Barcelona atorga un premi de transparència al consistori

7 de novembre de 2022


En el marc de la Jornada de transformació digital, l'Ajuntament de Palafolls ha estat reconegut per la seva proactivitat en la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania


L'Ajuntament de Palafolls ha rebut avui un reconeixement com a bona pràctica en l'àmbit de la transparència per part de la Diputació de Barcelona. L'alcalde, Francesc Alemany, ha recollit aquest matí el guardó en el marc de la Jornada de transformació digital 2022: La transformació digital que vindrà, un acte que s'ha celebrat al Palau Güell de Barcelona.

 

La Diputació de Barcelona ha valorat l'impuls cap a la transformació digital dels governs locals per a la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania, amb especial èmfasi a la proactivitat i la transparència de l'Ajuntament de Palafolls.

 

Imatge_web (15).jpg

Sergi Ramos | Diputació de Barcelona

 

Concretament, s'han reconegut els següents aspectes treballats pel consistori:

 

  • L'actualització dels ítems del portal de transparència, sobretot aquells que s'han d'informar manualment. Es reconeix la progressió en el compliment de la publicació.
  • Haver sol·licitat el recurs tècnic de Gestió de la transparència municipal de la Diputació de Barcelona.
  • Formar part de la comunitat de Transparència de la Diputació de Barcelona.
  • Realitzar formacions sobre la matèria.
  • Dur a terme bones pràctiques informades.

El compliment del 76% dels ítems de transparència

 

En la passada sessió plenària del mes d'octubre, la regidoria de Transparència ja va presentar l'informe elaborat per la Secció d'Assistència en Sistemes d'Informació Local de la Diputació de Barcelona, que mesura el compliment dels ítems de transparència de l'Ajuntament de Palafolls, basant-se en la normativa legal en matèria de Transparència i Govern Obert.

 

Imatge_web (16).jpg

Sergi Ramos | Diputació de Barcelona

 

Com a resultat d'aquesta diagnosi, l'estudi determinava que Palafolls ja ha assolit el compliment del 76% dels ítems de transparència. Aquesta xifra suposa un increment de més de quaranta punts percentuals respecte aquest mateix índex de l'any 2019.

 

Durant la presentació de l'informe en l'últim Ple municipal, el regidor de l'àrea, Oriol Jordan, va explicar que aquests resultats s'han produït gràcies al fet que "des de fa uns mesos, el consistori està treballant de manera transversal i multidisciplinària en la coordinació d'un grup de treball, liderat des de Secretaria, que treballa de manera rigorosa, decidida i clara en la millora de tots els aspectes que apropen l'administració a la ciutadania". El regidor va agrair el compromís, la perseverança i la implicació de tots els tècnics municipals que hi estan treballant.Número de visites
449
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43