Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/09/2023 | 23:34 h
previsio
 
 
25/09/2023 | 23:34 h

Palafolls comptarà amb un Pla inicial de manteniment dels equipaments municipals

28 de febrer de 2023


La Diputació de Barcelona estudiarà l'estat de conservació, les actuacions necessàries per mantenir l'edifici en bones condicions d'ús i la gestió eficient del manteniment


L'Ajuntament engega el Pla inicial de manteniment dels equipaments municipals, finançat per l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. A dia d'avui, Palafolls disposa d'un total de 21 instal·lacions de titularitat municipal que ofereixen servei a la població però en diferents estats de conservació i manteniment.

 

Amb aquest treball, el consistori obté un document que li permetrà planificar les inversions en manteniment, allargar la vida útil dels edificis i les seves instal·lacions, donar un millor servei a l'usuari, garantir la seguretat dels espais, disposar d'uns equipaments més respectuosos amb el medi ambient i disminuir les despeses de manteniment.

 

Els plans inicials de manteniment són una eina de la Diputació de Barcelona per a l'avaluació dels equipaments en ús a partir de tres eixos bàsics: el seu estat de conservació actual, les actuacions necessàries per mantenir l'edifici en condicions d'ús acceptables i la gestió eficient del seu manteniment.

 

L'objectiu és obtenir una priorització en el temps de les actuacions que cal fer. D'una banda, perquè l'edifici funcioni correctament, és a dir, actuacions de manteniment correctiu. De l'altra, per mantenir-lo en bon estat de conservació, donant indicacions sobre el manteniment preventiu i els contractes externs.

 

palauet

 

El cost d'aquest projecte, aportat per la Diputació de Barcelona i ja lliurat al consistori, és de 23.062,60 euros. L'import total de les actuacions de manteniment global previstes en cinc anys en el conjunt d'equipaments municipals de Palafolls és de 2.228.694,00 euros. Això inclou el correctiu, el preventiu, els contractes de manteniment obligatori i les despeses d'inversió.

 

La Diputació de Barcelona informa que, per l'elaboració d'aquest treball, s'han tingut en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En especial el número 7, d'energia neta i assequible, l'11, referent a ciutats i comunitats sostenibles, el 12, de consum i producció responsables i el número 13, relacionat amb l'acció climàtica.Número de visites
301
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43