Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/01/2020 | 22:13 h
Notícies
previsio
 
 
20/01/2020 | 22:13 h

L’Arxiu de Palafolls participa en una mostra virtual sobre els refugiats durant la Guerra Civil

14 de juny de 2017Aquest passat dia 9 de juny se celebrava el Dia Internacional dels Arxius, i per aquest motiu la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona proposa la mostra virtual “1936-1939: Uns altres refugiats", en què es visualitzen 144 documents procedents de 41 arxius d'ajuntaments de municipis menors de 10.000 habitants, gestionats pels arxivers itinerants d'aquesta corporació.

 

Es tracta d'una mostra eminentment visual que a partir de la documentació dels arxius municipals vol acostar les vivències dels refugiats a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil, i que connecta amb els refugiats de conflictes actuals en ple segle XXI.

 

A partir dels documents datats en el període cronològic propi del conflicte que va de l’any 1936 al 1939 es mostren diferents aspectes relacionats amb l’impacte social de l’arribada dels refugiats a municipis de la demarcació de Barcelona, com el control administratiu, econòmic, polític per part dels Ajuntaments i de la mateixa Generalitat de Catalunya o la gestió dels recursos bàsics subministrats com l’assistència sanitària, aliments, roba i allotjament.

 

Els documents es presenten en una galeria d’imatges organitzada en sis àmbits que responen a diferents continguts i tipus de materials com ara correspondència oficial i personal, fotografies, postals i cartells, entre d’altres. A més, un mapa ajuda a geolocalitzar els arxius municipals que disposen de la documentació relacionada.

 

L’Arxiu de Palafolls hi participa amb diferent documentació de l’època, com ara un recompte de les aportacions econòmiques i materials als refugiats que estaven a Palafolls o un tiquet per bescanviar pel carnet de refugiat.

 

Podeu visitar la Mostra  “1936-1939: Uns altres refugiats" a través d’aquest enllaç.

 Número de visites
1282
  • Imatge de la Mostra provinent de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043