Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/04/2021 | 07:01 h
Notícies
previsio
 
 
18/04/2021 | 07:01 h

El Respir celebra 10 anys a Palafolls amb una dotzena d'usuaris de mitjana

26 de juliol de 2017


El Servei de Respir de l’ Ajuntament de Palafolls,que enguany compleix 10 anys, dona suport a la gent gran amb algun tipus de dependència i a les seves famílies, oferint la possibilitat de resoldre necessitats més o menys puntuals de suport i acolliment fora del domicili familiar, i també de disposar d’un descans de la funció de cuidadors. El Servei ofereix una gran flexibilitat horària i d’admissió per adaptar-se a les necessitats de cada família i de cada usuari, amb preus molt assequibles, ajudant així a conciliar vida laboral i personal dels cuidadors no professionals (generalment familiars).

 

Es tracta d’un servei d’atenció diürna, destinat a persones grans que necessiten suport i acompanyament, tant si viuen soles com al nucli familiar.

 

És un centre d’atenció especialitzada amb personal qualificat que ofereix activitats per treballar totes les àrees (estimulació cognitiva i sensorial, gimnàstica adaptada, teràpia ocupacional, activitats lúdiques i recreatives, suport en les activitats diàries com el bany, la higiene o els àpats, control de dietes, administració de medicació,...

 

El fet de compartir jocs i activitats amb altres persones amb la guia i supervisió de cuidadors professionals ajuda al seu desenvolupament cognitiu i a evitar l’aïllament social, millorant la seva qualitat de vida.

 

A banda, el servei de Respir ofereix l’opció de menjador per donar una alternativa a la tasca de fer el dinar a casa i compartir aquest àpat amb altres persones amb menús sans i equilibrats, adaptats a les seves necessitats.

 

En l’últim any el servei ha atès 21 persones del nostre municipi, amb una mitjana diari d’ una 12a de persones ateses al centre que es troba al primer pis de l’edifici del Casal d’Avis de Palafolls. Número de visites
1666
  • Façana respir
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043