Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
28/01/2023 | 09:14 h
previsio
 
 
28/01/2023 | 09:14 h

Recorregut històric per conèixer l’evolució de Palafolls en els últims 500 anys

4 de setembre de 2017


Demà dimarts al vespre es fa la principal novetat en els actes de la Pre-#FestaMajorPLF. Es tracta d’un recorregut guiat pel passat històric del nostre municipi. Més concretament,  per descobrir com i perquè va créixer el veïnat de Les Ferreries, el que actualment és el centre de Palafolls. Descobrirem, de la mà de l’apassionat per la història local, Xavier Salicrú, perquè es comença a establir un nucli  de cases fora de Sant Genís (llavors el veïnat principal), perquè de la seva situació,  per on passava el Camí Reial i coneixerem personatges que han contribuït a fer que el nostre poble actual tingui l’aspecte que té.

 

Per fer-ho haurem de viatjar uns 500 anys enrere i anar avançant pels carrers de la nostra vila per anar, alhora, avançant en els segles fins arribar al Palafolls del present.

 

La proposta, que demà es farà per primera vegada, vol posar en valor el passat del nostre poble i sorgeix arran del llibre “Cases amb eixida i hort”, obra del mateix Salicrú i  publicat aquest Nadal passat per l’Ajuntament de Palafolls.

 

L’activitat és del tot gratuïta i començarà a les 20h des de l’aparcament del restaurant situat al carrer Passada, 15. El recorregut guiat passarà pel centre de Palafolls fins arribar prop del Palauet, on acabarà la ruta.Número de visites
2335
  • Imatge antiga de Palafolls des del turó de Can Jordà
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043