Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/07/2020 | 11:33 h
Notícies
previsio
 
 
02/07/2020 | 11:33 h

Modificació de les ordenances municipals per l’any que ve

19 d'octubre de 2017


El ple municipal d’aquest matí ha acordat la modificació de les ordenances fiscals del proper any.

 

Ple municipal d´ordenances d´aquest matíDesprés d’anys sense augmentar els principals rebuts dels impostos gestionats per l’Ajuntament, el proper any alguns experimentaran lleugeres apujades o modificacions.

 

El principal impost, l’IBI, serà el que més s’apujarà. Fins ara el consistori havia mantingut la política de no apujar el rebut. Ho feia contrarestant i compensant l’apujada marcada des del Ministeri d’Hisenda. Aquest proper any, però, s’acorda fer cas al Ministeri i apujar el valor cadastral dels habitatges de Palafolls un 8%, sense retocar el coeficient multiplicador que aplica l’Ajuntament, pel que els rebuts de l’IBI de l’any que ve es veuran augmentats.

Des del 2014, el coeficient multiplicador s’ha rebaixat en prop d’un 30% per tal de no augmentar el rebut de l’IBI.

 

El consistori també ha aprovat noves bonificacions d’aquest impost. Els pisos de lloguer social veuran reduït el seu rebut a la meitat i ja s’estudien noves modificacions pels propers anys, per exemple a les famílies monoparentals.

 

També s’ha aprovat augmentar un 4.1% la taxa d’escombraries després d’anys sense canvis.

 

Pel que fa les taxes cal destacar la previsió d’augment d’un 10% de la Llar d’Infants o l’Escola de Música i Dansa, mentre que els serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) i la Teleassistència baixaran el seu cost.

 

El govern municipal ha recordat que, en tots els anys que els impostos han estat congelats, les despeses han augmentat almenys l’IPC, pel que ara cal apujar els ingressos per mantenir tots els serveis que ofereix el consistori.

 

L’oposició ha votat en contra de la proposta. presentada al ple pel govern.Número de visites
1554
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043