Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
08/12/2022 | 22:56 h
previsio
 
 
08/12/2022 | 22:56 h

Es commemora el dia contra la violència de gènere amb l'organització de diferents actes i la producció de bosses que interpel·len amb el missatge de conscienciació ciutadana "Ni cops que marquin ni paraules que fereixin"

22 de novembre de 2017


Divendres 24 de novembre a les 11.30 h del matí a la plaça Major es convoca a entitats i ciutadans/es a sumar-se a la lectura del manifest de condemna contra la violència de gènere d'enguany. Pels voltants del 25 de novembre, any rere any, el consistori promou la conscienciació envers aquesta problemàtica arrelada socialment mitjançant l'edició de productes o intervencions multidisciplinars que tenen com a finalitat fer visibles les diferents expressions d'aquest comportament social.

Aquest 2018 la visibilització de la problemàtica de la violència de gènere i la seva condemna s'ha materialitzat amb la proposta expositiva #MeToo que acull la sala principal de l'edifici MiD. La proposta reflexiona sobre aquesta problemàtica i ho fa convidant a la gent a travessar un laberint d'ombres femenines que des del seu cor interpel·len als visitant amb frases com «el gènere està entre les orelles i no entre les cames», « el silencio estimula al verdugo», «alguna cosa faries, no?», «the subject of sexual violence is shrouded in strict social taboos» o «pero le dijiste NO?», etc.

Paral·lelament, a més, enguany s'ha volgut tornar a interpel·lar a la ciutadania amb la producció de bosses que duen el missatge de conscienciació Ni cops que marquin ni paraules que fereixin. La fi d'aquesta intervenció és afavorir el pensament crític i educar des dels missatges llegits en qualsevol àmbit social o entorn.

Paral·lelament, el local jove de Can Batlle promou la crítica a les conductes violentes amb l'adhesió a la campanya internacional #MeToo i l'organització d'un concert acústic a partir de les 21 h el mateix 24 de novembre.

Fora de les accions puntuals descrites, mitjançant un conveni amb l' àrea del Pla d'Igualtat Home-Dona de la Diputació de Barcelona, des de l' Ajuntament s'ofereix gratuïtament el Servei d'Assessorament Jurídic. L'advocada atén els dilluns cada quinze dies de 17 a 19 h i cal demanar hora prèviament a l'àrea de Serveis Socials ubicada al Punt d'Informació [c/Francesc Macià, 1, 2] o trucar al 937620043 ext. 200.Número de visites
1861
  • Activitats commemoració dia contra la violència de gènere, novembre 2017
  • Activitats commemoració dia contra la violència de gènere, novembre 2017
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043