Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
07/08/2022 | 17:42 h
previsio
 
 
07/08/2022 | 17:42 h

S'adquireixen tres desfibril·ladors pels equipaments municipals esportius

27 de novembre de 2017


Aquesta setmana els equipaments esportius de la Figuerassa-Arena, el camp de futbol Palastadium Lluís Moner i al Palauet comptaran a desfibril·ladors propis. Estaran ubicats en llocs de fàcil accés per tal que els usuaris dels equipaments en facin ús en cas de ser necessari. Concretament s'ha optat perquè els DEA es trobin a dins de les instal·lacions i no a fora per evitar que es malmetin. Aquesta acció s'emmarca en la voluntat del consistori de comptar amb el material necessari per fer front a possibles aturades cardiorespiratòries en moments d'alt rendiment esportiu ja sigui en tornejos, entrenaments o altres esdeveniments que es desenvolupin dins aquests tres espais municipals.

La iniciativa ha rebut el finançament de l'àrea de salut de la Diputació de Barcelona i el proper any 2018 s'impartirà un curs per a vuit persones per tal de aprofundir en el seu ús i els beneficis de la seva instal·lació.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són els equips tècnics homologats que permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals tributàries de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. Pel que fa alsdesfibril·ladors semiautomàtics (DESA), disposen de les mateixes característiques que els DEA però requereixen que una persona premi el botó de descàrrega per activar-los

Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, permeten que socorristes o persones inexperts siguin capaces d'utilitzar-los amb èxit, ja que facilita les indicacions de forma verbal.

Aquests tres desfibril·ladors se sumen als que ja disposa el Cos de la Policia local als seus vehicles. Número de visites
1627
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043