Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
09/12/2022 | 12:38 h
previsio
 
 
09/12/2022 | 12:38 h

Palafolls amb la causa de la Fundació de La Marató de TV3

11 de desembre de 2017


La 26a edició de La Marató de TV3 es fa aquest diumenge 17 de desembre i els fons recaptats es destinaran a la investigació de les malalties infeccioses com l'hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi les quals centraran aquesta edició. Per tot plegat, Palafolls torna a participar de la iniciativa i ho fa amb activitats tant lúdiques, culturals com informatives.

La primera activitats organitzada en motiu de La Marató de TV3 tindrà lloc aquest divendres 15 de desembre. L'INS Font del Ferro acull una xerrada de conscienciació sobre les malalties infeccioses de la mateixa fundació. És una acte obert a tothom. Cal reservar plaça trucant al 937652223.

Però el gran gruix d'activitats organitzades per les diferents entitats del municipi es concentraran el diumenge 17 de desembre. Durant el matí la Fira d'intercanvi i oportunitats Palafolls Totcanvi amenitzarà la jornada alhora que els diners recaptats pels estands aniran a compte de l'esdeveniment. Paral·lelament a partir de les 11 h, arriba el Vermut Solidari del Casal d'Homes que com les edicions passades destinarà els beneficis a la causa de la fundació fent el delit dels amants dels «pica-pica» del migdia.

Mentrestant es podrà veure a les 11.15 h a l'escenari de la plaça de Poppi l'actuació de dansa del ventre i bollywood a càrrec de les alumnes del Casal de la Dona. I a partir de les 12.00 i fins les 13.30 l'Escola municipal de Música i Dansa posarà música a la jornada amb actuacions de les agrupacions musicals i de les alumnes de dansa del centre.

A la tarda, a partir de les 18 h, el Cafè de Palafolls acollirà la tradicional Quina de Nadal de La Puput, acte del que una part dels beneficis aniran també destinats a La Marató. 

Els experts vaticinen que les malalties infeccioses es convertiran en una greu epidèmia en la pròxima dècada i que podrien arribar a causar 10 milions de morts el 2050 i superar les que provoca el càncer.

Les malalties infeccioses es deuen a la invasió de microorganismes que es multipliquen en el cos humà i poden afectar diversos aparells, com el respiratori, el digestiu o el nerviós.

Entre els casos més preocupants de malalties infeccioses hi ha la sèpsia, que passa quan una infecció bacteriana s'escampa per tot el cos i afecta diversos òrgans i, en molts casos, provoca la mort. Cada any a Catalunya se'n detecten 20.000 casos i causen  la mort a més de 3.500 persones, 10 al dia.

Per tot plegat, La Marató del 17 de desembre centrarà els seus esforços a sensibilitzar la gent i a recaptar fons que permetran impulsar noves eines preventives i dissenyar mètodes de diagnòstic més eficients i ràpids per, finalment, disposar de tractaments més efectius contra els microorganismes que provoquen les infeccions.  

L'any passat la Fundació va administrar 11.568.404 procedents dels donatius recaptats en La Marató 2016, així com d'aportacions d'empreses col·laboradores, interessos bancaris i altres fonts d'ingressos que ha permès invertir en recursos que permetin impulsar la recerca biomèdica a Catalunya sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

  

 

 

 Número de visites
1741
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043