Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/01/2023 | 08:11 h
previsio
 
 
29/01/2023 | 08:11 h

La zona del pàrquing Pau Casals serà un emplaçament multifuncional sota el nom de "Parc: Les rentadores"

12 de desembre de 2017


Palafolls comptarà amb un emplaçament multifuncional a la zona del pàrquing Pau Casals i la plaça de la Pau. Després de la reforma de l'aparcament de l'avinguda Pau Casals i de l'asfalt i millora del carrer que en dóna una de les sortides al c/de Baix, a poc a poc, es va intuint amb la construcció de la marquesina de l'avinguda, com serà aquest nou espai multidisciplinar que també integra la plaça de la Pau.

Aquest gran espai d'usos diferents pretén ser un emplaçament de concepte obert que doni resposta des del simple estacionament de cotxes a l'organització d'actes culturals i festius alhora que comptarà amb un important espai ajardinat. D'altra banda, a més, a les parets que envolten el pàrquing es retrà un homenatge a les dones que antigament s'hi concentraven per rentar la roba a la riera a través d'un mural pintat que donarà llum i color a aquest nou concepte d'espai ciutadà i que rebrà el nom de «Parc: Les rentadores».

El projecte actual de l’aparcament, on s’emmarca també la nova parada porojectada per el reconegut arquitecte Josep Mias, compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 70.000 euros. 

L'arquitecte Josep Mias, artífex de la marquesina, és conegut al nostre municipi per la passera peatonal de Sant Lluís. Josep Mias va ser arquitecte associat a l'oficina d'Enric Miralles des de 1990 fins l'any 2000 i és reconegut mundialment per obres com el Club de Golf Fontanals, la Urbanització del Centre Ciutat de Banyoles, el Mercat de la Barceloneta, l'Edifici de 22 @ Plug-in Barcelona, ​​l'Edifici Corporatiu iGuzzini Barcelona, entre d'altres.Número de visites
2444
  • Marquesina Parc de Les Rentadores
  • Marquesina Parc de Les Rentadores
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043