Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
06/05/2021 | 07:08 h
Notícies
previsio
 
 
06/05/2021 | 07:08 h

Palafolls, municipi actiu en el projecte de senderisme i de cicloturisme al voltant de la Tordera   

6 de gener de 2018


El projecte “Tourdera: ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” neix fa uns anys de la voluntat pública dels diferents promotors del projecte, entre els quals l'Ajuntament de Palafolls, per dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d’un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d’Arbúcies.  

Actualment hi ha diferents trams complets actius així com petits trams ja restaurats i adequats en els diferents municipis col·laboradors. Tanmateix, hi ha tot l'itinerari de la ruta projectat, que aprofita en la major part del seu recorregut camins ja existents, promovent els valors del riu i el seu medi, així com també mostra diferents punts d’interès per on passa. Al següent enllaç http://www.tourdera.cat/itinerari/ podeu consultar un mapa interactiu on es pot consultar tant l'itinerari projectat, com els trams actius i que s'anirà actualitzant a mesura que s'inaugurin els diferents trams. Al mapa també hi podeu veure alguns dels punts d'interès associats.

La conca de la Tordera es troba en una situació privilegiada per a un projecte d’aquestes característiques: comunicacions excepcionals, la Costa Brava, el Parc Natural del Montseny, infraestructura turística, paisatges naturals de costa i de muntanya, patrimoni cultural, etc. L'adequació d'aquesta ruta per al senderisme i cicloturisme pretén atraure visitants molt interessats pel territori i el seu patrimoni, que diversifiqui l’oferta turística actual.

El projecte de la Tourdera té com a exemples similars d'èxit la "Ruta del Danubi" o la "Ruta del Roina" o, molt més a prop i més petit, amb el "Camí natural de la Muga" a l'Alt Empordà.Número de visites
1625
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043