Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/04/2021 | 04:09 h
Notícies
previsio
 
 
22/04/2021 | 04:09 h

S'inaugura el nou tram del projecte de senderisme i cicloturisme de la Tourdera entre Palafolls i Tordera

16 de gener de 2018


Després de les actuacions realitzades durant els darrers mesos, ja es pot anunciar que el tram de la ruta de la Tordera entre Palafolls i Tordera es troba plenament operatiu, amb tota la senyalització instal·lada. Amb aquest, ja són set els trams actius de la ruta.

En aquest tram, que uneix la nostra població amb Tordera es pot passejar per pistes i camins segregats totalment del trànsit. Així es pot conèixer tot seguint la senyalització, tant en família com practicant esport amb amics, el passeig fluvial de la Tordera, tot passant per punts com el Molí d’en Puigverd, el Pla de Mas Tortòs, el passeig de la Sardana, etc.  

El recorregut de Ruta de la Tourdera entre Tordera i Palafolls és únic tant per senderistes com per usuaris de la bicicleta. En total, es tracta de 6,8 quilòmetres de recorregut aproximadament, amb un desnivell de pujada acumulat de només 11 metres, pel que la dificultat general del traçat és molt baixa i per tant es assequible a moltes edats. L’inici de la ruta està marcada davant del Pont de Ferro de Tordera prop de l'estació on es pot aprofitar per tenir unes bones vistes del riu i també podeu consultar la informació de la ruta amb el plafó que hi trobareu just al costat. En aquesta zona, a més, disposeu d’aparcament. Per començar la ruta cal que agafeu la direcció sud-est, seguint les indicacions de la primera banderola de seguiment cap a Palafolls. Durant més de 2 quilòmetres podreu caminar o pedalar pel passeig fluvial de la Tordera, just al costat del riu, en un camí totalment segregat del trànsit i molt tranquil. Quan acaba el passeig, mitjançant una pista forestal continuareu la ruta i passareu després pel polígon industrial d’en Puigverd, que podeu fer per la vorera per més seguretat. Una vegada travessat el polígon, arribareu al Molí d’en Puigverd, que actualment acull la fundació privada sense ànim de lucre del mateix nom. En aquest punt podeu entrar al bosc humit adjacent per fer un petit descans.

Reprenent l’itinerari us dirigireu cap al Pla de Mas Tortòs, una zona agrícola actualment ocupada per vivers, que resseguireu seguint la pista forestal que us portarà ja directament fins a Palafolls. Des de Palafolls, si encara teniu forces, us podeu acostar al Castell de Palafolls, separant-vos de la ruta 1.400 metres. Us podeu descarregar el el track d’aquest tram al portal wikiloc

La proposta també es pot fer a l'inrevés i és una bona proposta per gaudir del nostre entorn més proper qualsevol cap de setmana en família. Número de visites
1843
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043