Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/03/2023 | 15:22 h
previsio
 
 
23/03/2023 | 15:22 h

L'Ajuntament liquidarà el deute el proper mes de maig

19 d'abril de 2018


A partir del pressupost de l’any que ve, desapareixerà la partida destinada a l’amortització de préstecs i interessos deutors. Uns diners que es podran destinar a altres serveis i accions


Tal com es comunicava al darrer Ple, el consistori liquidarà els crèdits pendents aquest mes de maig gràcies als bons resultats econòmics derivats del tancament de l’exercici de l’any passat.

Finalment el 2017 s’ha tancat amb un superàvit de liquidació del pressupost. Concretament, el romanent de tresoreria al tancament de l’exercici passat, ha estat d'uns dos milions setcents mil euros mentre l'any anterior només va ser de dos mil cinc cents euros. Aquests bons resultats permetran eixugar el deute que encara té l’Ajuntament, bàsicament del Pla d’Ajustament Pressupostari que va dur a terme el 2012. El proper mes es preveu poder liquidar definitivament aquest pla d’ajustament, pel que també s’acabarà la intervenció de l’Estat de les polítiques econòmiques del consistori.

Aleshores l’Ajuntament va demanar un crèdit ICO per poder pagar als proveïdors les factures pendents. Aquesta sol·licitud ha condicionats tots aquess anys a l'Ajuntament a estar sotmès a un un pla de viabilitat que l'obligava a dur a terme  polítiques de contenció de despesa i d'augment d’ingressos amb pujades d’impostos.

Així doncs, partir del pressupost de l’any 2019, desapareixerà la partida destinada a l’amortització de préstecs i interessos deutors. Uns diners que es podran destinar a altres accions i serveis.Número de visites
1213
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43