Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/09/2023 | 14:58 h
previsio
 
 
22/09/2023 | 14:58 h

S'obre la convocatòria de l'edició 2018 de la mostra d'art multidisciplinari de Palafolls, fiSSures

3 de maig de 2018


Cal fer arribar la proposta artística a través del formulari telemàtic habilitat. Enguany l'esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol segons al programació de les propostes seleccionades


El 27 de maig és la data en què finalitzarà la convocatòria de la que ja és la cinquena mostra d'art multidisciplinari de Palafolls, fiSSures. El període de presentació de les propostes té com a objectiu que els artistes de les expressions artístiques com la dansa, el clown, la dansa vertical, el teatre de petit format, la producció audiovisuals, les performances, la poesia, el monòleg o les intervencions en l'espai públic puguin participar a l'edició 2018 de la ja consolidada mostra d'art multidisciplinari de Palafolls. 

Des del 2014 l'Ajuntament de Palafolls promou l'organització d'aquest festival d’art multidisciplinar al carrer i espais públics que aleshores naixia com un satèl·lit de la mostra gironina Inund'Art.

Els artistes i companyies interessades poden fer arribar la seva proposta artística mitjançant le formulari on·line habilitat. Les categories artístiques que s'hi poden presentar són arts visuals: instal·lacions audiovisuals, intervencions a l'espai púlic o performances; arts escèniques de creació pròpia i de petit format: teatre, dansa, clown, cabaret, monòlegs, accions poètiques, titelles, etc. ; instal·lacions al carrer o arts musicals de creació pròpia íntima acústica o de fusió musical.

 

Què és  fiSSures?

El 2018 es torna a promoure des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls l'organització per cinquè any consecutiu d'un festival d’art multidisciplinar al carrer i espais públics. L'any 2014 Palafolls, es converteix en un satèl·lit de la mostra gironina Inund'Art i li dóna cobertura a la província de Barcelona. Aquest primer pas neix de la voluntat de ser un municipi amb una forta voluntat d'esdevenir en ell mateix una plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes en l’àmbit de les arts visuals, l'art multidisciplinar i d’altres disciplines artístiques contemporànies. L’any 2015 des de de la voluntat d'afiançar aquesta promoció arriscada Palafolls dóna nom al seu festival propi, fiSSures. Palafolls aposta així de nou pel compromís amb artistes professionals i col·lectius emergents recolzant projectes d’art interdisciplinari que desenvolupen un discurs propi i innovador en el procés creatiu.  El caràcter del festival és plural; conjuga l’exposició i presentació d’una varietat estilística i disciplinària àmplia i oberta a obres originals. És un espai de creació i reflexió, on hi tenen cabuda propostes innovadores i de risc, difícils d’ubicar en espais més institucionals de l’art. fiSSures amplia l’àmbit d'expressió tradicional de l'art amb exposicions i intervencions artístiques en l’espai públic del centre urbà, tot generant un flux d’implicació i diàleg amb el públic no especialitzat. El 2018, Palafolls busca repetir les sinèrgies aconseguides les edicions passades amb els seus ciutadans i turistes culturals, ambdós captivats de les possibilitats de consumir cultura des de la proximitat així com consolidar-se en el panorama artístic multidisciplinar de l’àmbit català, estatal i europeu. Palafolls vol tornar a capitanejar aquesta tipologia d'expressió artística que aconsegueix que el ciutadà s'apropi a l'art directament. El 2018 la programació es planteja amb les mateixes directius de crear un entorn propici per al consum cultural familiar però no per això de baixa qualitat reflexiva. Es faran prevaldre les arts vinculades a l'expressió corporal i la seva ubicació en emplaçaments de pas que captivin a tot tipus de tipologia de públic.  Número de visites
1776
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43