Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
27/01/2023 | 03:23 h
previsio
 
 
27/01/2023 | 03:23 h

El consistori presta un nou Servei d'Acollida Itinerant

17 de maig de 2018


Entre els objectiu del servei hi ha facilitar l'autonomia de les persones nouvingudes al municipi


En el marc de les lleis autonòmiques i el Pla Estratègic del Maresme 2015, Palafolls s'adhereix als municipis amb un nou Servei de Primera Acollida Itinerant. El servei es pot acollir qualsevol persona estrangera immigrada, les sol·licitants d'asil, les apàtriades i les retornades tant nouvingudes com aquelles que estiguin en una situació de regularització o en un procés de coneixement de l'entorn, etc. Per poder fer-ne ús d'aquest servei només cal que els interessats/des s'adrecin a les dependències de l'Ajuntament per tal de derivar-los als tècnics comarcals especialitzats o també es poden dirigir directament al 937411616 (ext413) o a l'adreça electrònica servei.acollida@ccmaresme.cat

L'objectiu dels servei que es va presentar ahir a les àrees tècniques de l'Ajuntament i a diferents agents socialitzadors del municipi com són les escoles, és la de garantir l'accés en igualtat de condicions dels ciutadans als recursos i serveis municipals, facilitar l'autonomia de les persones nouvingudes al municipi i oferir eines informatives i formatives a les persones nouvingudes per afavorir la seva inclusió a la nostra societat. 

A més el servei de primera aollida atorga certificats oficials, els quals tindran eficàcia jurítica en l'àmbit competencial de la Generalitat i dels ens locals, i també amb eficàcia en els procediments d'estrangeria, adquisició de nacionalitats i d'altres gestions segons determini l'ordenament jurídic vigent. 

Entre les funcions d'aquest nou servei està la de definir un circuit d'acollida municipal i la d'atendre i informar als ciutadans que requereixin el servei. 

El servei concretament compta amb una atenció individualitzada i amb l'oferta de la formació que permet rebre el Certificat d'Acollida el qual deixa constància dels coneixements adquirits als mòduls per poder buscar feina o per ser presentats en la tramitació de processos com ara d'arrelament social, modificació o renovació d'autoritzacions, etc. Número de visites
1323
  • Presentació Servei d'Acollida Itinerant, maig 2018
  • Presentació Servei d'Acollida Itinerant, maig 2018
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043