Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/10/2023 | 23:21 h
previsio
 
 
02/10/2023 | 23:21 h

Deu infants de Palafolls gaudiran aquest estiu del programa de l’Estiu és Teu de l'Agència Catalana de la Joventut

5 de juny de 2018


Concretament nou infants participaran del programa de beques i un infant participarà del programa de Respir de l’Estiu és Teu


L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament informa que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya destina una línia de beques pel programa l’Estiu és Teu de l’Agència Catalana de la Joventut, per permetre que infants en risc d’exclusió social puguin disposar de la oportunitat de participar d'aquest programa.

Concretament, l’Estiu és Teu s’adreça als nois i les noies de 5 a 16 anys amb l’objectiu que es puguin divertir i aprendre d’una manera diferent durant les vacances d’estiu als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

Per participar del programa, mitjançant beca, cal la valoració prèvia dels Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El SBAS elabora un informe social que ha d’acreditar la situació de vulnerabilitat, la necessitat de participar del programa i ha d’establir el percentatge de beca (65%, 75%, 90% o 100%)  que el Departament de Treball Afers Socials i Famílies atorga a l’infant/família així com el percentatge del pagament de l’import de l’estada que ha de fer front la família.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ofereix 1.500 places (el 23% de les places) del programa l’Estiu és teu, que es desenvolupa als albergs gestionats directament per l'Agència Catalana de la Joventut a becar a nois i noies en risc d'exclusió social.

La majoria de les estades son d'entre 7 i 10 dies. Pel que fa a la tipologia, els infants s’han decantat per escollir les estades d’idiomes, excursionisme, les multiesportives o les combinades d’anglès i astronomia, o d’anglès i esports.

 

Paral·lelament, un infant de la nostra localitat participarà del programa de Respir de l’Estiu és Teu. En aquest cas concret es tracta d'un programa especial que s’adreça a infants de 5 a 14 anys amb grau de dependència o discapacitat reconegut el moment de realitzar la preinscripció i assisteixin parcial o totalment a l’escola ordinària comptant amb un suport addicional, que a més requereixen d’un suport específic per tal de garantir la seva participació activa i de forma inclusiva a les estades de l’Estiu és Teu.

Cal contextualitzar que la Sub-direcció General d’Atenció i de Promoció de l’Autonomia Personal de la Direcció general de Protecció Social (DGPS) promou el Programa Respir adreçat a persones cuidadores de persones amb dependència o discapacitat amb l’objectiu d’oferir un temps de respir a les persones cuidadores, atenent a les persones de les que en tenen cura alhora que aquests infants i joves gaudeixen d’un espai de lleure. Així per cadascun dels infants amb grau de dependència i/o grau de discapacitat reconegut, s’incorporarà un/a monitor/a vetllador/a a la ràtio de monitors del torn en concret.

 

La DGPS i l’Agència Catalana de Joventut assumeixen el cost que suposa la incorporació d’aquest monitor/a vetllador i el cost de l’estada.Número de visites
1254
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43