Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2022 | 09:26 h
previsio
 
 
03/12/2022 | 09:26 h

Palafolls dóna aire al medi ambient i s'adapta a les darreres normatives en el procés de recollida de brossa i reciclatge

11 de juny de 2018


El 15 de juny marca l'inici d'una etapa de transició que reduirà els 109 punts de recollida actual a 70 punts amb la idea de crear illes de reciclatge


Recentment el consistori ha signat un acord amb el Consell Comarcal per passar a ser l'ens responsable de la recollida de brossa i reciclatge al nostre municipi. Tot plegat va acompanyat amb la voluntat de modernitzar Palafolls pel que fa a la normativa actual en relació a la recollida de brossa i reciclatge.

Actualment Palafolls no compleix amb les quotes de reciclatge que per llei es considera acceptable. Així actualment ens movem a l'entorn d'un 29 % i la voluntat és arribar a les xifres que marca l'actual Pla de Gestió de Residus de Palafolls que és d'un 60%.

Tot plegat es tracta d'un canvi d'hàbits com a municipi, tant en l'expressió de l'àmbit particular com en la de les empreses i establiments, que es vol fer en diferents terminis al llarg del 2018 i 2019. L'objectiu és que el 7 de gener de 2019 Palafolls pugui complir amb els estàndards normatius vigents.

La reducció a 70 punts de recollida d'aquest 15 de juny començarà a aplicar la mentalitat de les illes de reciclatge i per tant tot i la reducció es comptarà amb 50 punts complets en contra dels 35 que hi havia actualment. La finalitat és comptar amb illes en els quals es doni una resposta correcta a on dipositar el vidre, l'orgànica, el rebuig, el paper i els envasos.

L'acció s'acompanya amb un apartat al web municipal que a partir d'aquesta setmana facilitarà diferents recursos: un directori de tipus de rebuig que utilitzem en el nostre dia a dia per tal de saber com actuar i els plànols de localització de les noves illes operatives en aquest període de transició. 

Paral·lelament, en el lloc on fins ara hi havia contenidors es col·locoran adhesius informatius que senyalitzaran els punts de recollida alternatius de la zona. Número de visites
1506
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043