Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
30/05/2023 | 12:51 h
previsio
 
 
30/05/2023 | 12:51 h

Es projecta la remodelació de l’entrada del municipi a la zona dels semàfors

9 d'agost de 2018


Es reordenaran les prioritats de circulació i es connectaran els carrers Lluis Companys i Ramon Turró.


L’Ajuntament de Palafolls té en exposició pública, fins a finals de mes, el projecte per refarà l’entrada al municipi, a la zona dels semàfors.

El nou projecte reordenarà l’espai i les preferències de pas d’aquest àmbit d’entrada i sortida de vehicles del nostre municipi.

L’actual configuració d’aquest punt del poble provoca certs problemes, sobretot a les hores punta d’entrada i de sortida d’escolars, ja que un dels vials connecta directament amb el campus escolar de Palafolls.

Projecte nova cruilla

 

Actualment el carrer de Lluís Companys  no té continuïtat amb el carrer Ramón Turró. Això obliga als vehicles a fer tota la volta als semàfors per poder tornar al centre de Palafolls.

 

La principal intenció del nou projecte és donar continuïtat entre aquests dos carrers. Per fer-ho es crearà un pas de vehicles amb un cediu el pas al mig de l’actual illeta de vianants.  

 

El nou projecte preveu que els vehicles que provenen de Sant Lluís tinguin prioritat absoluta de pas sigui quina sigui la seva direcció (ja sigui cap al carrer Ramon Turró, Passada, o Lluís Companys). Els qui volen sortir del centre per anar cap a Sant Lluís o Malgrat trobaran un cediu el pas a cada una de les vies (també a Ramon Turró).

 

Aquesta és la millor solució després d’haver estudiat altres opcions com ara la construcció d’una rotonda o de donar altres prioritats.

El projecte preveu millorar la mobilitat en aquesta zona del nostre municipi i també obligarà a canviar alguns passos de vianants i voreres, per facilitar el gir d’autocars i camions cap a la zona industrial.

 

Ara com ara el projecte està en exposició pública i un cop s’aprovi definitivament, amb les possibles esmenes, es posarà en licitació per trobar l’empresa que farà les obres.

 

Podeu consultar el projecte a l’enllaç adjunt.Número de visites
2681
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43