Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/09/2023 | 14:47 h
previsio
 
 
23/09/2023 | 14:47 h

L’Ajuntament prepara la rehabilitació més important del Castell de Palafolls

28 d'agost de 2018


En breu es licitaran les obres de rehabilitació del nostre castell. Seran els treballs més importants realitzats mai per consolidar, conservar  i millorar l’espai històric.


El projecte, aprovat recentment, inclou tot un seguit d’intervencions en diferents àmbits de la fortalesa, com són la plaça, la rampa d’accés, el pati  o també accions de consolidació de les restes actuals i mesures de seguretat pels visitants del recinte.

 

D’entrada es preveu acabar de condicionar l’esplanada del castell. A l’actual plaça s'han projectat algunes places d’estacionament per a turismes o bicicletes així com es preveu col·locar un tendal per dotar l’espai d’obra. Serà en aquest punt en el que s’instal·laran bancs i papereres.

Encara a la placeta s’hi instal·larà una caseta que servirà com a punt de control de l’espai i tindrà lavabos públics per poder ser utilitzats durant actes a la zona. La caseta es posarà a peus de la rampa d’accés.

 

wcccc.PNG

 

Una rampa que es pavimentarà amb formigó colorat per evitar l’impacte visual. Aquesta nova rampa incorporarà pluvials i millores per a la seguretat dels visitants.

 

Un cop al patí principal del Castell es construirà un escenari polivalent, que s’usarà per a actuacions i d’altres esdeveniments culturals i festius. Sota de l’escenari s’hi faran els corresponents vestuaris.

 

A nivell de seguretat el projecte preveu incorporar diferents trams de passamans i baranes. Se’n posarà a les escales d’accés a la capella, una altra al mirador situat a la part superior de l’església i una als festejadors del primer recinte de la fortalesa. També es barrarà el pas a diferents zones perilloses del castell per evitar accidents.

 

sobrecapellaa.PNG

Una altre de les intervencions previstes és la consolidació dels murs del castell per evitar despreniments o la millora visual d’algunes actuacions antigues.

 

El projecte està ja aprovat pel consistori i pel Departament de Patrimoni de la Generalitat, pel que aviat es posarà a licitació les obres. Uns treballs que compten amb el suport econòmic de la concessionària d’autopistes ACESA a través de l'aportació 

 Número de visites
1353
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43