Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/09/2023 | 15:13 h
previsio
 
 
22/09/2023 | 15:13 h

Palafolls advoca per unes festes lliures de masclisme

8 de setembre de 2018


La festa i la nit no són excuses, per això volem una Festa Major sense cap assetjament.


Palafolls rebutja qualsevol tipus de violència contra les dones, també l’assetjament verbal i físic que té lloc en l’espai. Són actituds que passen  més desapercebudes i que, fins i tot, poden ser acceptades per una part de la societat. Es tracta d’assetjament verbal, físic o, fins i tot,  amenaces en l’espai públic que, amb més o menys intensitat, provoquen en les víctimes una sensació d’incomoditat, malestar i angoixa.

 

Justament en moments de festa i alegria, és quan alguns algunes persones es prenen la llibertat de dir grolleries a les dones, de pressionar-les , de forçar el contacte físic o, fins i tot, de propinar insults.

 

Són situacions quotidianes que es produeixen en l’espai públic i que cal erradicar en el dia a dia i també en ocasions especials com la Festa Major.

 

Per això, com diu la pancarta que es veu habitualment al nostre municipi; “quan torno a casa no vull ser valenta; vull ser lliure”, una frase que resumeix la necessitat de mantenir el respecte a tothom, sempre i en tot moment.

 

Durant aquestes festes escoltarem missatges antimasclistes abans de les actuacions de les barraques, una iniciativa de la nova entitat Femifolles, que en d’altres anys també han posat pancartes contra el sexisme. També l’Àrea de Joventut de Palafolls repartirà gratuïtament polseres en contra de les actituds masclistes amb el lema "No és No".

 

Visquem la #FestaMajorPLF18 amb el màxim respecte amb tot i per a tothom.Número de visites
1878
  • Polseres del No és No
  • AlterFesta sense masclisme
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43