Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/09/2023 | 20:46 h
previsio
 
 
25/09/2023 | 20:46 h

Treballs de consolidació d’un mur del Castell de Palafolls

14 de setembre de 2018


El mur es refarà sencer per consolidar-lo i evitar futurs despreniments.


Aquesta setmana han començat els treballs per consolidar un dels murs del pati d’armes del Castell de Palafolls. Es tracta d’un petit mur que ha presentat esquerdes i alguns despreniments en les últimes setmanes.

En plena coordinació amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya s’han iniciat els treballs per recuperar i sanejar aquest mur.

 

En concret es preveu desmuntar pedra a pedra aquest mur per tornar-lo a reconstruir amb l’estructura reforçada i consolidada cosa que evitarà futurs despreniments.

 

Ara com ara s’està estudiant la sedimentació d’aquesta paret, per tal de saber si cal reforçar-la i incorporar-hi mecanismes per la sortida d’aigües, entre d’altres.

 

Tota la intervenció comptarà amb la supervisió d’un arqueòleg per tal de documentar qualsevol possible troballa en els treballs que han començat ara i es podrien allargar encara uns dies.

 

La pressupost previst inicialment  és de 9.500€ més IVA, tot i que està pendent de saber-se més concretament l’actuació que s’haurà d’acabar fent, que depèn de com es trobin els fonaments del mur.

 

Paral·lelament, i un cop aprovat definitivament el projecte de rehabilitació del Castell, en les properes setmanes es posaran en licitació per trobar l’empresa que s’encarregarà  dels treballs  previstos.Número de visites
1505
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43