Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
30/05/2023 | 07:43 h
previsio
 
 
30/05/2023 | 07:43 h

Comencen els treballs per fer la Franja Perimetral a la zona de Can Batlle

25 de setembre de 2018


Aquestes franges d'autoprotecció funcionen com a tallafoc en cas d'incendi


Palafolls és dels pocs municipis que, més enllà de les seves urbanitzacions, també protegeix la seva trama urbana de possibles incendis forestals amb la consolidació i manteniment d’unes franges que envolten les zones habitades més properes a zones boscoses.

 

Des de fa més de 10 anys les tres urbanitzacions del nostre municipi, Mas Carbó, Mas Reixach i Ciutat Jardí, ja tenen una franja perimetral que les envolta i que les separa de les zones boscoses per tal de funcionar com a tallafoc en cas d’incendi forestal.

Zona d'actuació a Can Batlle

Són franges de 25metres  d’amplada en la que cal desbrossar i reduir el nombre d’arbres per garantir que en cas d’un incendi, les flames no arribin a les zones habitades.

 

El nostre municipi és dels pocs municipis catalans amb el seu  Planol de delimitació de les franges de proteccio perimetral de les urbanitzacions, edificacions i instal.lacions aillades i nuclis urbans (Llei 5/2003 de 22 d'abril). Un plànol que a banda de les urbanitzacions també delimita altres zones a proteger com ara nuclis de població, edificacions i instal·lacions que també requereixin d’una franja de protección.

L’any passat ja es va fer una franja de protecció al voltant del barri de Sant Lluís, on hi ha una zona forestal important i aquesta setmana han començat els treballs per fer una franja perimetral a la zona de Can Batlle.

 

La intenció és la mateixa, construir una zona de protecció amb la que evitar que, en cas d’incendi forestal, les flames arribin a les zones habitades.

 

Per això es condicionarà una zona de 25 metres d’amplada entre les cases i el bosc, en la que es netejarà de sotabosc i, si cal, s’eliminaran arbres per tal de mantenir la separació optima per evitar la propagació del foc.

 

Els treballs tenen una durada estimada d’una setmana i costarà entorn als 3.300€.

 Número de visites
1427
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43