Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/09/2023 | 13:15 h
previsio
 
 
23/09/2023 | 13:15 h

L’Ajuntament rep 115.000 euros més per a la rehabilitació del Castell

8 d'octubre de 2018


La Diputació participarà del projecte de rehabilitació del Castell de Palafolls


El consistori continua treballant per rehabilitar un dels elements més emblemàtics del nostre municipi. El projecte del Castell de Palafolls ha rebut una nova empenta econòmica després que la Diputació de Barcelona hagi atorgat una subvenció de prop de 115.000€ pels treballs de rehabilitació parcial d’aquesta fortalesa.

 

L’Ajuntament de Palafolls havia concorregut  al Programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, en el seu apartat d’edificis singulars i elements patrimonials. De les 344 propostes, només 71 van rebre l’ajuda econòmica. En un primer moment el projecte palafollencs, tot i tenir una puntuació notable, es va quedar a les portes d’aconseguir el finançament de la Diputació.

 

Ara l’ens provincial ha dotat de més diners aquestes ajudes i ha concedit subvencions als projectes més ben valorats. En la primera posició hi ha el projecte de rehabilitació del Castell que ha aconseguit una ajuda de 114.826,22€.

 

Aquests diners es sumen a l’aportació feta per la concessionària Acesa. La llei de Patrimoni Històric estableix l’obligació de destinar una partida d’amenys l’1% dels grans contractes d’obres públiques a treballs de conservació del patrimoni. Arran del projecte de perllongament de l’autopista del Maresme entre Palafolls i Tordera, Acesa ha aportat l’1% del pressupost d’aquesta obra de perllongament a projectes de patrimoni. En el cas de Palafolls aquests diners, uns 170.000€, es destinaran al projecte del Castells.

 

Així l’obra de rehabilitació parcial, que es començarà en breu, comptarà amb una nova partida econòmica per poder executar-se.

 

Què preveu el projecte de rehabilitació del Castell de Palafolls?

 

D’entrada es preveu acabar de condicionar l’esplanada del castell. A l’actual plaça es faran i condicionaran algunes places d’estacionament per a turismes o bicicletes així com es col·locarà un tendal per dotar l’espai d’obra. Serà en aquest punt en el que s’instal·laran bancs i papereres.

Encara a la placeta s’hi instal·larà una caseta que servirà com a control de l’espai i tindrà lavabos públics per poder ser utilitzats durant actes a la zona. La caseta es posarà a peus de la rampa d’accés.

 

Una rampa que es pavimentarà amb formigó colorat per evitar l’impacte visual. Aquesta nova rampa incorporarà pluvials i millores per a la seguretat dels visitants.

 

Un cop al patí principal del Castell es construirà un escenari polivalent, que s’usarà per a actuacions i d’altres esdeveniments culturals i festius. Sota de l’escenari s’hi faran els corresponents vestuaris.

 

A nivell de seguretat el projecte preveu incorporar diferents trams de passamans i baranes de seguretat. Se’n posarà a les escales d’accés a la capella, una altra al mirador situat a la part superior de l’església i una als festejadors del primer recinte de la fortalesa. També es barrarà el pas a diferents zones perilloses del castell per evitar accidents.

 

Una altre de les intervencions previstes és la consolidació dels murs del castell per evitar despreniments o la millora visual d’algunes actuacions antigues.

 

Aquest projecte ja està aprovat per la Generalitat i està pendent que es licitin les obres per trobar l’empresa que s’encarregarà dels treballs.Número de visites
1335
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43