Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/09/2023 | 01:02 h
previsio
 
 
23/09/2023 | 01:02 h

Palafolls organitza visites guiades al Castell i a l’església de Sant Genís

9 d'octubre de 2018


S'uneix a les Jornades Europees de Patrimoni amb aquestes dues visites gratuïtes


El nostre municipi es suma als actes de celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, que es farà aquest cap de setmana a Catalunya, amb dues visites a les grans joies del patrimoni antic de Palafolls; el Castell i l’església de Sant Genís.

 

Les dues activitats es faran dissabte. A les 12h es farà la visita guiada al Castell de Palafolls. L’encarregat de guiar als visitants per la fortalesa serà l’historiador i director del Museu de la Catedral de Girona, Joan Piña.

 

El Castell de Palafolls ja és esmentat al segle XI, però se sospita que s’ha anat ampliant a partir d’una edificació anterior.

 

La fortalesa palafollenca, que es va anar ampliant fins el s.XIV, va ser el centre de la Baronia de Palafolls que comprenia els actuals termes de Palafolls, Malgrat, Santa Susanna i part del de Blanes. Ara està en ruïnes, però encara deixa entreveure la seva importància.

 

Per la seva banda, l’església romànica de Sant Genís de Palafolls està esmentada ja al segle X, i tot i ser un temple petit, va ser de vital importància a tota la rodalia. S’ha anat ampliant amb el temps, i en la seva llarga historia ha deixat moltes curiositats, llegendes i vestigis (no tots visitables).

 

L’encarregat de guiar en aquesta la visita serà Xavier Salicrú, un amant de la historia local i en particular de Sant Genís de Palafolls, pel que coneix a la perfecció la historia d’aquesta parròquia romànica. Aquesta visita també serà dissabte, però a les 17h.

 

Les dues visites són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Només és necessari ser a l’hora d’inici a cada un dels monuments per tal de participar-hi.

Durant el cap de setmana palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials del país, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer  en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.Número de visites
1613
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43