Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/04/2021 | 05:22 h
Notícies
previsio
 
 
22/04/2021 | 05:22 h

Dimarts es presenta l'informe d'avaluació de l'agermanament amb San Isidro (Nicaragua)

26 d'octubre de 2018


Una empresa ha avaluat el funcionament dels projectes de cooperació i les relacions entre els dos municipis.


Aquest dimarts, a les 18h, es presenta l’Informe de l’Avaluació Final dels diferents projectes de cooperació internacional desenvolupats des de Palafolls a la població de San Isidro a Nicaragua.

 

El nostre municipi fa 15 anys que està agermanat amb aquesta localitat centreamericana on es s’executen alguns projectes de cooperació i pel desenvolupament.

Són projectes no només impulsats des de l’Ajuntament o institucions públiques, sinó que també hi ha iniciatives procedent de la població civil de la nostra vila amb diferents col·lectius implicats.

 

Ara fa uns mesos, la Diputació de Barcelona va encarregar un estudi d’avaluació dels diferents projectes desenvolupats en aquesta localitat per tal de conèixer les dinàmiques de cooperació realitzades des de Palafolls, en el marc de l’agermanament amb San Isidro,  els projectes que s’hi ha dut a terme, així com també la manera com s’ha articulat la relació entre els dos municipis.

Avaluació Palafolls.jpg

L’empresa encarregada d’avaluar l’agermanament, ha mantingut reunions i trobades amb els agents implicats en l’agermanament i amb els brigadistes que hi han viatjat en aquests 15 anys de relació. D’aquesta manera es volia tenir constància del coneixement que tenen els veïns de Palafolls dels projectes que s’estan executant en aquesta localitat centreamericana.

 

A banda de reunir-se amb les persones implicades, l’empresa també ha viatjat a Nicaragua per avaluar sobre el terreny el fruit de la cooperació, el resultat dels projectes i com reben a Nicaragua l’ajuda i les iniciatives desenvolupades des de Palafolls.

 

L’avaluació pretén identificar i mesurar els resultats i impactes assolits pels últims projectes duts a terme en l’àmbit de l’atenció socioeducativa i oportunitats laborals per a joves en risc d'exclusió, l'educació sexual i la prevenció d'embarassos no desitjats, posant el focus en la globalitat de la relació entre aquests dos municipis.

Es vol estudiar com l’agermanament i els projectes es retroalimenten mútuament per a l’obtenció de resultats i impactes i com tot plegat es converteix en una eina d’incidència, de transformació i de canalització de la solidaritat ciutadana a Palafolls.

Altres objectius de l’avaluació són identificar possibles línies de treball futures i oferir recomanacions de millora, així com impulsar un procés d’aprenentatge col·lectiu i d’enfortiment de les capacitats de les persones i institucions involucrades en ambdós territoris. 

 

Dimarts a les 18h es presentarà el resultat d’aquest estudi, amb la intervenció de l’empresa  que l’ha realitzat i de l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí i la regidora de cooperació, Dolors Agüera.També assistirà a la presentació la cap de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, Lupe Moreno.

 

L’acte, que és obert a tothom es farà a la sala de plens de l’Ajuntament.

 

Fa uns anys es va editar aquest vídeo, que resumeix la història de cooperació entre el nostre municipi i la localitat de San Isidro:

 Número de visites
1074
  • casa-maternaa.jpg
  • San Isidro
  • Palafolls- San Isidro, un història de cooperació
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043