Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/08/2020 | 01:24 h
Notícies
previsio
 
 
05/08/2020 | 01:24 h

Sant Genís celebra un any més les Festes de Sant Sebastià

18 de gener de 2019


Un cap de setmana d'activitats que recorden la protrecció del sant davant la pesta


L’any 1652, els vilatans de St. Genís de Palafolls, desesperats pels estralls que feia la pesta arreu de Catalunya, van recórrer a la protecció divina i van invocar l’ajuda dels sants protectors; Sants Fabià i Sebastià amb la intenció que els protegís davant la ”pestilència i el mal contagiós”.

A canvi de la curació, el poble de St. Genís oferia renovar el vot cada any amb misses i processons en el seu honor. Una promesa que toca renovar aquest cap de setmana.

 

367 anys més tard, aquesta promesa es continua fent, però amb un caire més festiu i completada amb altres activitats en el que és considerat la Festa Major Petita de Sant Genís.

 

Demà dissabte el poble començarà la festa amb una animació infantil a quarts de 5 a mb el grup Pinxo Punxa al local local de les antigues escoles. A quarts de 9 arribarà el sopar de germanor, on els propis veïns s’encarreguen de preparar l’àpat ; pa amb tomàquet, botifarra i carn salada a la brasa. En acabat arribarà el ball amb el duet Sergi & Betty.

 

L’endemà diumenge, a les11h,  es farà la presentació del llibre “Cases amb era i quintana” de Xavier Salicrú. És el llibre editat per l’Ajuntament que aviat es podrà recollir al consistori gratuïtament i en el que es repassa la història i llinatges de les masies de Palafolls.

 

A les 12.30h es farà l’ofici solemne i renovació del vot de vila amb els sants protectors. Serà a l’església romànica de Sant Genís i amb la presencia de la Coral Palatiolo.

Ja a la tarda es farà la cantada d’havaneres amb el grup Blau Mediterrà, que posarà punt i final als actes de la Festa de Sant Sebastià 2019.

 

Una festa que compta amb l’organització de l’Associació de Veïns de Sant Genís i l’Ajuntament de Palafolls.

 Número de visites
678
  • 179.-Palafolls S Genis.JPG
  • festesss.PNG
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043