Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
15/11/2019 | 04:33 h
Notícies
previsio
 
 
15/11/2019 | 04:33 h

El Premi Pritzker s'ha atorgat al japonès Arata Isozaki, autor del pavelló esportiu de la nostra població, El Palauet

5 de març de 2019El Premi Pritzker, el més important de l'arquitectura, s'ha atorgat al japonès Arata Isozaki. Conegut sobretot en el nostre entorn per ser l'arquitecte del Palau Sant Jordi, una de les obres icòniques dels Jocs de Barcelona, també va ser l'encarregat de dissenyar la plaça d'accés al Caixaforum i el pavelló esportiu que actualment és un dels elements arquitectònics més emblemàtics de la nostra localitat i de la comarca i reconegut arreu, El Palauet. 

El Palauet naixia el 1991 per ser el primogènit de la proposta d'Arata Isozaki respecte al seu germà gran el Palau Sant Jordi. La construcció va ser fruit d'un desig que es feia realitat entre el 1991 i el 1996. Amb una coberta d'estructura d'acer imponent, la planta es presenta en forma de cercle de 66 m de diàmetre partit per la meitat. Desgranant l'equipament, un dels semicercles és el pavelló pròpiament dit, mentre que l'altre és un recinte a l'aire lliure on es dibuixa un rectangle que acull la zona d'esports exterior.

La infància d'Isozaki, de 87 anys, va estar marcada pel llançament de la bomba d'Hiroshima. Per això diu que la seva arquitectura busca com reconstruir les ciutats. Amb obres arreu del món, és un dels arquitectes més sol·licitats als anys 80 i 90 i el seu nom havia aparegut sovint a les travesses del Pritzker.

El jurat que ha atorgat aquest reconeixement ha destacat de l'arquitecte i la seva obra el seu caràcter "versàtil, influent i veritablement internacional" i el fet que Arata Isozaki  representa un  pont entre la cultura oriental i la occidental i té més d'un centenar de obres construïdes a Àsia, Amèrica, Europa i Australia.

 

 Número de visites
392
  • Palauet panoràmica
  • Arata Isozaki, premi Pritzker
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043