Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
17/06/2024 | 10:06 h
previsio
 
 
17/06/2024 | 10:06 h

L’Ajuntament de Palafolls congela els tributs locals per l’any que ve

25 d'octubre de 2018


L'any que ve els palafollencs pagaran el mateix en els tributs locals


Aquest matí, en sessió extraordinària, ha aprovat les ordenances fiscals pel proper any. Les ordenances regulen els tributs locals, com l’IBI o les escombraries, i per tant, marquen els imports que abonaran els ciutadans per garantir el correcte funcionament del  municipi i dels serveis que presta el consistori.

 

Com a regla general els tributs municipals es congelen, o el que és el mateix, no s’aplica cap augment de la càrrega fiscal als ciutadans.

 

D'aquesta manera l'any vinent els palafollencs pagaran el mateix que enguany pels tributs municipals com l'IBI, les escombraries, l'impost de circulació, el de construccions, però també per la majoria de serveis que s'ofereixen des del consistori com el Respir, la piscina, la llar d'infants, etc.

 

És més, el consistori ha aprovat tot un seguit de bonificacions en alguns tributs per tal  d’ajudar a col·lectius com les famílies monoparentals.

 

 

Principals Novetats: Ordenances 2019

 

 • Impost de Bens Immobles (IBI)

L’Estat ha apujat un 5% el valor cadastral dels immobles palafollencs. Aquest augment, però ha estat compensat per l’Ajuntament de Palafolls, que ha rebaixat un 5% el factor multiplicador, pel que, d’aquesta manera, la quota a pagar pels contribuents es manté igual que el que s’ha pagat aquest any.

A més s’han establert noves bonificacions del 70% per a famílies monoparentals, equiparant-les amb les famílies nombroses, que ja gaudien d’aquestes bonificacions.

També hi ha noves bonificacions del 50% d’aquest impost durant 5 anys per aquelles llars que incorporin sistemes d’aprofitament de l’energia solar  o captures tèrmiques.

 

 • Taxa d’Escombraries

Es manté els mateixos imports que aquest any, tot i que es rebaixarà el rebut a les masies i cases disseminades on ha canviat el sistema de recollida.

A banda dels ciutadans que fan el compostatge a casa, s’estableixen noves bonificacions  de fins el 30% per les empreses que redueixin els seus residus segons un conveni a signar amb l’Ajuntament.

 

 • Altres modificacions importants
   
  • Policia: els cotxes retinguts amb parany, a banda d’abonar el cost establert, hauran de pagar un import per dia que es trigui en la retirada del vehicle.
  • Casal d’Estiu: s’estableix la possibilitat d’assistir al servei per quinzenes i no només mensualment, com fins ara. Els cost no augmenta i serà proporcional
  • Escola Música: Es proposa una matrícula de 50€ als estudiants per tal de poder planificar els diferents cursos.
  • Servei d'Aigua: S’incorporen noves bonificacions per a famílies monoparentals que se sumen a les ja existents.
  • Plusvàlues: Si es demostra que el valor de l'immoble no ha pujat, no s'haurà de pagar res en concepte de plusvàlues. S'adequa a la normativa vigent.

Les ordenances s’han aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern (PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Martí Victòria). Hi ha votat en contra ERC i el regidor no adscrit, Óscar Bermán, s’ha abstingut.

 

 

 Número de visites
1797
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43