Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 02:14 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 02:14 h

Palafolls regula l’ús de patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal

1 de febrer de 2022


Aquest primer de febrer entra en vigor la nova ordenança municipal de l’ús de patinets elèctrics i d’altres vehicles de mobilitat personal que vol regular la utilització de tots aquests elements que s’han fet habituals a la via pública. Es tracta de cicles (sense motor), patinets elèctrics, segways, monocicles a motor o bicicletes elèctriques entre d’altres


Aquesta nova normativa obliga als conductors d’aquests vehicles a dur sempre casc dins el nucli urbà, a circular preferiblement per la calçada respectant una distància mínima d’un metre i mig, tant de façanes com de vianants, per evitar accidents.

 

Si es condueix aquests vehicles, també els que no porten motor, s’ha de mantenir les mans al manillar i evitar fer zig-zag, acrobàcies i jocs -excepte en llocs habilitats. Queda prohibit agafar-se a altres vehicles en marxa i circular usant auriculars o dispositius mòbils com telèfons o tauletes.

 

En general, aquests vehicles són només per a un únic passatger. A més, la prioritat sempre serà dels vianants.

 

La nova normativa obliga a aquest tipus d’elements a tenir frens, timbre i llums o elements reflectants i no es podran estacionar lligant-los als arbres, al mobiliari urbà o molestant el pas dels vianants. De fet, la Policia Local podrà retirar-los en els casos establerts a la normativa.

 

Aquesta nova regulació ja està en vigor i és d’obligat compliment per a tots els conductors i vehicles i recull possibles sancions que poden ser lleus, greus i molt greus que poden comportar multes de fins a 500€.Número de visites
1142
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43